SAKARYA SGK İL MÜDÜRÜ ERHAN ÇAVUŞ ODAMIZA ZİYARETTE BULUNDU.

Sosyal Güvenlik Kurumu Il Müdürü Sayin Erhan ÇAVUS Odamizi ziyaret etti. Ziyaret esnasinda Il Müdürümüz;

Kurumumuza olan borçlarini 7143 Sayili Kanuna göre yapilandiran ancak çesitli sebeplerle taksitlerini ödeyemeyen ve borç yapilandirmalari bozulan Isverenlere, 7143 Sayili kanuna eklenen Geçici Madde -2- ile yeni ödeme hakki verilmistir. Yapilan düzenlemeye göre yapilandirma basvurusunda bulundugu halde ödenmesi gereken tutarlari süresinde ödemeyerek Kanun hükümlerini ihlal edenler, ihlale neden olan tutarlari, 2019 yili Subat ayi sonuna kadar ödemeleri gerektigi tarihten ödeme tarihine kadar (bu tarih dahil) geçen süre için bu Kanunun 9 uncu maddesinin altinci fikrasinda belirlenen geç ödeme zammi ile birlikte, ödemeleri sartiyla (6183 SK 51. Madde Aylik % 2) bu Kanun hükümlerinden yararlandirilir.

Isverenlerimizin Subat ayinin sonunu beklemeden yapilandirma ihlaline neden olan ödemelerini gerçeklestirmeleri gerektigini, konunun önemine binaen hatirlattilar.

Il Müdürümüz ayica;
Yaslilik ayligi baglanan sigortalilar aylik baglandiktan sonra 4/1-(a) kapsaminda çalismaya baslamalari halinde, Ise giris bildirgeleri sosyal güvenlik destek primine tabi olarak seçildigi takdirde yaslilik ayliklarini almaya devam edeceklerdir. Ancak tüm sigorta kollari tercihi seçilerek sigortali ise giris bildirgesi verilmesi halinde ödenmekte olan yaslilik ayligi, ise giris bildirgesinde belirtilen ise giris tarihi esas alinarak kesilecegini, Magduriyet yasanmamasi açisindan Yaslilik ayligi baglanan sigortalilarin ise giris bildirgeleri verilirken bu ayrintiya dikkat edilmesi gerektigini belirttiler.

Il Müdürümüze ziyaretleri için ve göreve basladigi günden itibaren hem Odamiza hem de Meslek Mensuplarimiza olan çözüm odakli yönetim anlayislari için çok tesekkür ederiz.