Yıllık Gelir Vergisi Beyanname Verme Dönemi Başladı

 

Yillik Gelir Vergisi Beyanname Verme Dönemi Basladi

(01.03.2017) 
 

 Yillik Gelir Vergisi beyanname verme dönemi 1 Mart 2017 tarihinde basladi.

  • Ticari, zirai ve mesleki faaliyetinden dolayi gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri 2016 yilina iliskin Yillik Gelir Vergisi Beyannamelerini 27 Mart 2017 Pazartesi aksamina kadar elektronik ortamda göndereceklerdir.
  • Geliri sadece kira, ücret, menkul sermaye iradi veya diger kazanç ve iratlarin biri veya birkaçindan olusan mükellefler yillik gelir vergisi beyannamelerini Hazir Beyan Sistemi üzerinden kolayca gönderebilirler. Hazir Beyan Sistemine Baskanligimiz internet sayfasi (www.gib.gov.tr ) üzerinden ulasilabilir.

Hesaplanan Gelir Vergisinin 2017 yilinin Mart ve Temmuz aylarinda olmak üzere iki esit taksitte ödenmesi gerekmektedir.

Mükellefler vergilerini,

  • Anlasmali bankalarin internet bankaciligi ile,
  • Anlasmali bankalardan,
  • Tüm vergi dairelerinden

ödeyebileceklerdir.

Ayrica, Hazir Beyan Sistemi ile beyan edilen kira, ücret, menkul sermaye iradi, diger kazanç ve iratlardan kaynakli gelir vergisinin Baskanligimiz internet sitesi üzerinden anlasmali bankalarin banka/ kredi kartlari ile ödenmesi mümkün bulunmaktadir.

Internet üzerinden yapilacak ödemelerde herhangi bir magduriyetin olusmamasi için, tarayiciniza www.gib.gov.tr ya da bankalarin resmi internet adresleri yazilarak giris yapilmasina dikkat edilmesi gerekmektedir.

Muhtemel yogunluk sorunlari ile karsilasmamak için beyan ve ödeme islemlerinizi son günlere birakmamanizi önemle hatirlatiriz.

-            Basin Duyurusuna ulasmak için tiklayiniz. 

-            Rehber ve Brosürlere ulasmak için tiklayiniz.