YENİ NESİL ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZ (YAZAR KASA) KULLANIMI HAKKINDA AÇIKLAMA

 

YENI NESIL ÖDEME KAYDEDICI CIHAZ (YAZAR KASA) KULLANIMI HAKKINDA AÇIKLAMA

Degerli Üyemiz,                                                                                                                                               20/06/2013

Bilindigi üzene 69 ve 70 seri no'lu Katma Deger Vergisi mükelleflerinin ödeme kaydedici cihazlari(Yazar kasa) kullanmalari mecburiyeti hakkinda kanunla ilgili genel tebligiler ile ; Yeni nesil ödeme kaydedici cihazlarin kullanilmasina iliskin kademeli bir geçis öngörülmektedir. Buna göre;

1)- Üretici veya ithalatçi firmalar tarafindan 3100 sayili Kanunla ilgili önceki mevzuata göre üretmek üzere gelistirilen ödeme kaydedici cihaz modelleri 31/12/2013 tarihine kadar onaylanabilecektir.

2)- Önceki mevzuata istinaden onaylanan ödeme kaydedici cihazlar, 31/12/2015 tarihine kadar satilabilecektir.

3)-Mükellefler ellerindeki önceki mevzuat hükümlerine tâbi ödeme kaydedici cihazlarini, 31/12/2015 tarihini geçmemek üzere mali hafizalari doluncaya kadar kullanabileceklerdir. Mali hafizasi dolanlar hemen yeni nesil cihaz geçmek zorundadirlar.

4) -1/1/2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, malî hafizalari dolan ödeme kaydedici cihazlara, yeni malî hafiza takilmayacak ve cihaz hurdaya ayrilacaktir. Cihazi hurdaya ayrilan mükellefler yeni nesil ödeme kaydedici cihazlari almak suretiyle kanuni yükümlülüklerini yerine getirebileceklerdir.

5)- 3100 sayili Kanun ve ilgili mevzuatina göre ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorunda olan mükelleflerden, faaliyetlerinde Seyyar EFT-POS Cihazi Kullananlar 01/07/2013 tarihinden itibaren bu cihazlar yerine EFT-POS özelligi olan yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorundadirlar.

6) -Yol kenari otopark hizmeti veren mükellefler, faaliyetlerinde 01/07/2013 tarihinden itibaren EFT-POS özelligi olan yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorundadirlar.

Çalismalarinizda basarilar dilerim,

Saygilarimla,

Selattin ÇAKIRSOY

BASKAN