Toplu İş Sözleşmesinde Arabulucuya ve Hakeme Başvurma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik

 

Toplu Is Sözlesmesinde Arabulucuya ve Hakeme Basvurma Yönetmeliginde Degisiklik Yapilmasi Hakkinda Yönetmelik

 

(17.12.2016) 
 

 
17 Aralik 2016 CUMARTESI
Resmî Gazete
Sayi : 29921

 

YÖNETMELIK

 

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligindan:


TOPLU IS SÖZLESMESINDE ARABULUCUYA VE HAKEME BASVURMA 
YÖNETMELIGINDE DEGISIKLIK YAPILMASI 
HAKKINDA YÖNETMELIK

 
MADDE 1 – 7/12/2013 tarihli ve 28844 sayili Resmî Gazete’de yayimlanarak yürürlüge giren Toplu Is Sözlesmesinde Arabulucuya ve Hakeme Basvurma Yönetmeliginin 3 üncü maddesinin birinci fikrasinin (c) bendi asagidaki sekilde degistirilmis ve ayni fikraya asagidaki bent eklenmistir.

 

“c) Emanetler hesabi: 27/12/2014 tarihli ve 29218 sayili Resmî Gazete’de yayimlanan Merkezi Yönetim Muhasebe Yönetmeliginde tanimlanan hesabi,”
 

“i) Uzman ve raportör: Toplu is uyusmazligini ehliyet, yetki, süre ve mevzuat yönünden inceleyerek uyusmazlik konulari ile çözüm önerilerini Kurula sunan personeli,”
 

MADDE 2 – Ayni Yönetmeligin 29 uncu maddesi asagidaki sekilde degistirilmistir.
 

“MADDE 29 – (1) Özel hakem, uyusmazligi incelemeye basladigi tarihten itibaren otuz gün içinde kararini verir ve karari derhal yazili olarak taraflara ve görevli makama teblig eder.
 

(2) Kurulun özel hakem olarak seçilmesi durumunda, 25 inci maddede öngörülen tazminat tutarindaki özel hakem ücreti, teblig tarihinden itibaren üç is günü içinde Muhasebe Biriminin ya da illerde defterdarlik muhasebe müdürlügünün, ilçelerde ise mal müdürlügünün kasa veya banka hesabina aksi kararlastirilmadikça taraflarca esit olarak yatirilir ve ödeme bilgileri Kurula gönderilir.
 

(3) Illerde defterdarlik muhasebe müdürlügü, ilçelerde mal müdürlüklerine yatirilan tutarlar muhasebe birimleri arasi islemler hesabi araciligiyla muhasebe birimine gönderilir, Muhasebe Birimi tarafindan da emanetler hesabina aktarilir. Emanetler hesabina alinan tutara iliskin bilgiler aylik olarak Genel Sekretere bildirilir.
 

(4) Emanetler hesabindan yapilacak harcamalar, Genel Sekreter tarafindan Muhasebe Birimine verilecek ödeme talimati ile gerçeklestirilir.
 

(5) Ödemeler, harcamanin çesidine göre Merkezi Yönetim Harcama Belgeleri Yönetmeliginde belirtilen belgelere göre yapilir.
 

(6) Taraflarin, Kurulu özel hakem olarak seçmeleri nedeniyle ikinci fikraya göre yatirdiklari tazminat tutarindaki özel hakem ücreti, Kurulun ön ve esas hakkindaki karar toplantisina katilanlara ödenir. Bu maddeye göre yapilacak ödemeler 25 inci maddedeki tazminat ödemeleri ile iliskilendirilmez.
 

(7) Kurulun özel hakem olarak seçilmesi halinde, bilirkisilere ve taniklara ödenecek ücret, 25 inci maddenin dördüncü fikrasina göre belirlenir ve aksi kararlastirilmadikça taraflarca esit olarak ödenir.”
 

MADDE 3 – Ayni Yönetmeligin Geçici 1 inci maddesinden sonra gelmek üzere asagidaki madde eklenmistir.
 

“Emanetler hesabina aktarim
 

GEÇICI MADDE 2 – (1) Bu maddenin yayimindan önce Kurulun özel hakem olarak seçilmesi halinde toplantiya katilmayan üye ücretlerine iliskin banka hesabinda birikmis tutar, saymanlik tarafindan emanetler hesabinda belirtilecek koda aktarilir.”
 

Yürürlük
 

MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayimi tarihinde yürürlüge girer.
 

Yürütme
 

MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani yürütür.

 

 

Yönetmeligin Yayimlandigi Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayisi

7/12/2013

28844

Yönetmelikte Degisiklik Yapan Yönetmeligin Yayimlandigi Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayisi

4/3/2016

29643