Staja Giriş Sınavı İlk Başvuru İşlemleri

Staja Giris Sinavi Ilk Basvuru Islemleri

 

Sinav bedelini yatirdiktan sonra, mutlaka TEOS Sistemiden sinav basvurunuzu yapiniz.

 

Bu sinava Kanunun 4.maddesindeki genel sartlar ile 5/A-a maddesindeki ögrenim sartlarina haiz Lisans/Yüksek lisans mezunlari  basvuru yapabileceklerdir. Sinav test usulü ile ayni gün ve saatte merkezi olarak Ankara ve Istanbul’da yapilacaktir.

 

1. Staja Giris sinavina ilk kez basvuru yapmak isteyen aday, bulundugu ilin ya da bölgenin bagli oldugu Serbest Muhasebeci Mali Müsavirler Odasina gitmeden önce basvuru bedellerini öder ve asagida yer alan evraklari hazirlar.

Staja Giris Sinavi Basvuru Bedelleri ve Banka Bilgileri

                                    Sinav Tarihi    11 Temmuz  2015

Banka subelerinden yapilacak ödemeler için baslangiç ve bitis tarihleri

1 - 29 Nisan 2015

TEOS üzerinden yapilacak ödemeler için

baslangiç ve bitis tarihleri

1 - 30 Nisan 2015

Sinav basvurusunun baslangiç ve bitis tarihi

1 - 30 Nisan 2015

SMMM Odasina dosya tesliminin son günü

30 Nisan 2015

Staj Dosya ve Basvuru Bedeli ve Banka Bilgileri

 

960,00 TL

T.Is Bankasi Ankara /Dikmen  Subesi 487 239 


Halkbank Yenisehir / Ankara Subesi 16000 140

Sinav Bedeli ve Banka Bilgileri

 

 

150,00 TL

T.Is Bankasi Ankara /DikmenSubesi 487 286


Halkbank Yenisehir / Ankara Subesi 16000 140

Staj ve Dosya Bedeli

Sakarya SMMM Odasina

300,00 TL

Bankaya yatirilan ücretler bir is günü sonra saat 15:00 ‘de TEOS’a yansitilmaktadir.Ödemelerini banka subesinden yapacak olan adaylar magdur olmamak için islemlerini son güne birakmamalari gerekir.

Staja Giris Sinavina Staj Dosyasi açtirarak ilk defa katilacak adaylar, Staj Dosya ve Basvuru Bedeli (960 TL) ve Staja Giris Sinav Bedeli (150 TL) olmak üzere, toplam 1.110 TL'yi TEOS Sistemi üzerinden sanal pos ile 3 taksitle ödeyebileceklerdir.Staj ve dosya bedeli olan 300,00 TL Sakarya SMMM Odasina ödenecektir. 

 

2. Aday, TEOS Sisteminde  kayitli degilse, http://giris.tesmer.org.tr adresine girerek sayfanin en alt kismindan TESMER Kayit Formu' nu tiklayarak istenilen bilgileri doldurup kullanici   sifresi  alir.

 

3. Aday, basvuru bedellerini;  KREDI KARTI ile TEOS sistemi üzerinden veya banka subelerinden yatirir.

a. Aday, KREDI KARTI ile islem yapmak istiyorsa; http://giris.tesmer.org.tr adresinden TEOS sisteminde,  “Para Yönetimi ve Yükleme” menüsüne tiklar. Açilan sayfada KREDI Karti ile islem yapabilmek için yatirmasi gereken ücret türünü seçer ve KREDI KARTI bilgilerini IS BANKASI’nin ekranlarinda doldurur.

b. Aday, Banka Subesine giderek islem yapmak  istiyorsa;  T.C. Kimlik Numarasini  belirterek basvuru ve sinav bedelini yatirir. Adayin basvuru asamasinda sikinti yasamamasi için mutlaka ücret yatirirken banka yetkilisine kendi T.C. Kimlik Numarasini vermek zorundadir. Sinav bedelini, Banka subesine ödeyen adayin, ödeme bilgileri 1 is günü sonra TEOS sistemine aktarilir.

 

4. Aday, http://giris.tesmer.org.tr adresinden kullanici adi ve sifresini kullanarak sisteme giris yapar.  “Kisisel islemler” menüsünden egitim, adres, telefon ve e-posta bilgilerini eksiksiz doldurur.

 

5. 4. maddede TEOS Sistemine girilen bilgilerde eksiklik olmasi veya T.C. Kimlik numarasinda hata olmasi halinde; “Kayit Durumu” ekraninda isleminin hatali olduguna dair mesaj çikar ve 4. maddenin tekrarlanmasi sistem tarafindan istenir.

 

6. 4. maddede girilen bilgilerin dogru olmasi durumunda (T.C.  Kimlik Nüfus Vatandaslik Islerinden kontrol edilir.) ilgili adayin kimlik, kütük ve ev adresi bilgilerinin siteme eklendigine dair “Kayit Durumu” ekraninda bilgilendirme mesaji çikar.Adayin, eksik ücret  yatirmasi durumunda “Bakiye Bilgisi” ekranin en alt satirinda “Bakiyenizde Yeterince Para Miktari Bulunmamaktadir. Lütfen gerekli para yatirma islemlerini yapiniz” uyarisi gösterilir.

 

7.  Adayin, eksik ücret  yatirmasi durumunda “Bakiye Bilgisi” ekranin en alt satirinda “Bakiyenizde Yeterince Para Miktari Bulunmamaktadir. Lütfen gerekli para yatirma islemlerini yapiniz” uyarisi gösterilir.

 

8. Aday,  tüm islemlerini eksiksiz yaptiktan sonra ön basvuru kaydi gerçeklesmis olur. “Staja Giris Sinavi Ön Basvuru Formu” menüsünü tiklayarak yazici çiktisini alir. (Ön basvuru formunu alabilmeniz için bilgisayarinizda Adobe Reader programinin yüklü olmasi gerekir.) fotograf yapistirip, imzalar ve Staj Basvuru Dosyasi ile birlikte ikamet ettigi ilin ya da bölgenin bagli oldugu Serbest Muhasebeci Mali Müsavirler Odasina basvuruda bulunur.

 

9. Evraklar:

a. Sinava basvuru formu (https://giris.tesmer.org.tr adresinden doldurulacak) 

b. Odadan alinacak Staj Dosyasinin 1.sayfasindaki form (Staj Basvuru Formu) eksiksiz doldurulacaktir.

c. Onayli nüfus cüzdani örnegi (noter veya muhtarliktan alinmis, fotograf zorunlulugu yoktur)

d. Resmi kuruma verilmek üzere Cumhuriyet Savciligindan veya e-devlet üzerinden alinmis adli sicil belgesi.Adli sicil kaydi olanlarin ayrica mahkeme karari fotokopisini de sunmalari gerekmektedir.

e. Noter onayli diploma veya geçici mezuniyet belgesi, (Lisans ve yüksek lisans egitimleri 3568 sayili Yasa kapsaminda olan adaylarin, her iki diplomalarini da noter onayli getirmeleri zorunludur. Yüksek lisans egitimini tezli yapanlar tezlerinin  fotokopisini; tezsiz yapanlar ise Bitirme Proje Ödevlerinin fotokopisini teslim etmeleri gerekmektedir.) Kimlik bilgileri, diplomasinin arka sayfasinda bulunan adaylar, diplomalarinin arka yüzünü de notere onaylatmak zorundadirlar. Noter onayli olmayan diploma ya da geçici mezuniyet belgeleri kabul edilmemektedir.

f. 3 adet fotograf (Son 6 ay içinde çekilmis, adayin kolaylikla taninmasina yardimci olacak nitelikte olmasi gerekmektedir.)

g. Taahhütname (Bu form odadan alinacak dosyada mevcuttur.)

h. Staj Basvuru ve Dosya Bedeli ve sinav bedeli  dekontu.

 

10. Aday, odaya geldikten sonra, oda yetkilisi,  TEOS Sistemine giris yapar.  “TESMER MODÜLÜ” menüsü altinda bulunan “SGS Bölümü” baglantisina tiklar.

 

11. Açilan sayfada sol tarafta bulunan yan menü içindeki “SGS Basvurusu Ekle” baglantisi tiklar.

 

12. Oda yetkilisi, kayit yaptirmak için gelen adayin T.C. Kimlik numarasini (11 hane sayisal olmak üzere) girer, adayin sinava girmek istedigi Sinav Merkezini (ANKARA veya ISTANBUL) seçer. “Kaydet Dügmesine” tiklar.

 

13. Oda yetkilisi;  adayin getirdigi evraklari tek tek kontrol ederek “Evrak Bilgisi” ekraninda ilgili evraki getirdigine dair “Tamamla” bölümünü isaretler.

 

14. Tüm evraklarin oda yetkilisi tarafindan kontrol edilmesi ve “Tamamla” bölümünün isaretlenmesi sonrasinda “Basvuruyu Tamamla” ekraninda “SGS BASVURUSUNU GERÇEKLESTIR” dügmesi aktif olur ve oda yetkilisinin ilgili dügmeye basarak, basvuruyu tamamlamasi beklenir.

 

15. Basvuru tamamlandiktan sonra “Basvuruyu Tamamla” ekraninda “Basvuru islemi gerçeklesmistir. Kisinin kütük sayfasina gitmek için buraya tiklayiniz.” yazisi belirir ve “BURAYA”  ifadesi tiklanarak adayin kütük sayfasi görüntülenir.

 

16. Oda yetkilisi tarafindan,  web kamerasi ile adayin fotografi  çekilir.

 

17. Oda yetkilisi tarafindan, yapilacak ön büro islemleri bu kadardir. Bu asamadan sonraki islemler aday gittikten sonra yapilabilmektedir.

 

18. Oda yetkilisi, https://giris.tesmer.org.tr TEOS Sisteminde bulunan arama kutusuna # yazdiktan sonra adayin T.C. Kimlik Numarasini yazarak adayin SGS dosyasini bulur “SGS BILGISI” menüsünü tiklar, kisinin özet bilgilerinin yer aldigi form açilir, bu form üzerinde bulunan “Detay” baglantisina tiklar, adayin “Kisisel Bilgiler” sayfasina ulasir.  “Kisisel Bilgiler” kütük sayfasini açar. Adayin dosyasindan bilgileri kontrol edilir, yanlis olan bilgiler düzeltilir,  eksik olanlar tamamlatilir ve kayit edilir