STAJ BAŞVURUSU EVRAK LİSTESİ VE BEDELLER (İLK BAŞVURU)

 

STAJ BASVURUSU EVRAK LISTESI VE BEDELLER
(ILK BASVURU)

SINAV TARIHI       : 01 Temmuz 2017 Cumartesi
BASVURULAR     : 01 Nisan 2017- 02 Mayis 2017 tarihleri arasinda !

Ilk kez staj dosyasi açtiracak olanlar 26 Nisan  Çarsamba  gününe kadar evraklarini eksiksiz odaya teslim etmelidirler.

(Staj Basvurulari için Staja Baslama Degerlendirmesi Ankara Üniversitesi tarafindan Ankara ve Istanbul’da yapilacaktir.)

 

 

2017/2 DÖNEMI STAJA GIRIS SINAVI DUYURUSU


Sinav bedelini yatirdiktan sonra, mutlaka http://teos.tesmer.org.tr adresinden sinav basvurunuzu yapiniz.

Staja Giris Sinavi konulari ve yabanci dil uygulamasina iliskin açiklamalar için tiklayiniz. 

 

2017/2 DÖNEMI STAJA GIRIS SINAVI DUYURUSU

 

 

Staj ve Sinav Uygulama Yönergesi geregince, Staja Giris Sinavinda ilk girisinde basarili olamayanlar sinav sonuçlarinin ilani tarihinden itibaren 3 yil içerisinde açilacak 9 sinava daha girebilirler. Bu sinav süresi hiçbir nedenle uzatilamaz.

 

Staja Giris Sinavina Ilk Defa Katilacaklar Için Basvuru Islemleri

Staja Giris Sinavi konulari ve yabanci dil uygulamasina iliskin açiklamalar için tiklayiniz. 

 

Sinav bedelini yatirdiktan sonra, mutlaka TEOS Sistemiden sinav basvurunuzu yapiniz.

 

TEOS Sistemine ilk kez girecek adayin, kullanici adi ve sifresi  TC Kimlik numarasidir.

1. Staja Giris sinavina ilk kez basvuru yapmak isteyen aday, bulundugu ilin ya da bölgenin bagli oldugu Serbest Muhasebeci Mali Müsavirler Odasina gitmeden önce basvuru bedellerini öder ve asagida yer alan evraklari hazirlar. ( Basvuru bedellerine www.tesmer.org.tr adresli resmi internet sitemizde ‘’ Hesap Numaralari ve Bedeller ‘’ sekmesine tiklayarak ulasabilirsiniz.)

2. Aday, TEOS Sisteminde  kayitli degilse, http://giris.tesmer.org.tr adresine girerek sayfanin en alt kismindan TESMER Kayit Formu' nu tiklayarak istenilen bilgileri doldurup kullanici   sifresi alir ve vesikalik fotografini TEOS Sistemine yükler.

3. Aday, basvuru bedellerini;  KREDI KARTI ile TEOS sistemi üzerinden veya banka subelerinden öder.

a. Aday, KREDI KARTI ile islem yapmak istiyorsa; http://giris.tesmer.org.tr adresinden TEOS sisteminde,  “Para Yönetimi ve Yükleme” menüsüne tiklar. Açilan sayfada KREDI Karti ile islem yapabilmek için ödemesi gereken ücret türünü seçer ve KREDI KARTI bilgilerini IS BANKASI’nin ekranlarinda doldurur.

b. Aday, Banka Subesine giderek islem yapmak  istiyorsa;  T.C. Kimlik Numarasini  belirterek basvuru ve sinav bedelini öder. Adayin basvuru asamasinda sikinti yasamamasi için mutlaka ücret öderken banka yetkilisine kendi T.C. Kimlik Numarasini vermek zorundadir. Sinav bedelini, Banka subesine ödeyen adayin, ödeme bilgileri 1 is günü sonra TEOS sistemine aktarilir.

4. Aday, http://giris.tesmer.org.tr adresinden kullanici adi ve sifresini kullanarak sisteme giris yapar.  “Kisisel islemler” menüsünden egitim, adres, telefon ve e-posta bilgilerini eksiksiz doldurur.

5. 4. maddede girilen bilgilerin dogru olmasi durumunda (T.C.  Kimlik Nüfus Vatandaslik Islerinden kontrol edilir.) ilgili adayin kimlik, kütük ve ev adresi bilgilerinin siteme eklendigine dair “Kayit Durumu” ekraninda bilgilendirme mesaji çikar.Adayin, eksik ücret  yatirmasi durumunda “Bakiye Bilgisi” ekranin en alt satirinda “Bakiyenizde Yeterince Para Miktari Bulunmamaktadir. Lütfen gerekli para yatirma islemlerini yapiniz” uyarisi gösterilir.

6. Adayin, eksik ücret  yatirmasi durumunda “Bakiye Bilgisi” ekranin en alt satirinda “Bakiyenizde Yeterince Para Miktari Bulunmamaktadir. Lütfen gerekli para yatirma islemlerini yapiniz” uyarisi gösterilir.

7. Aday, tüm islemlerini eksiksiz yaptiktan sonra ön basvuru kaydi gerçeklesmis olur. “Staja Giris Sinavi Ön Basvuru Formu” menüsünü tiklayarak Ön Basvuru Formu’nun renkli ve fotografli olarak yazici çiktisini alir  (Ön basvuru formunu alabilmeniz için bilgisayarinizda Adobe Reader programinin yüklü olmasi gerekir.), imzalar ve asagida bulunan evraklar ile birlikte ikamet ettigi ilin ya da bölgenin bagli oldugu Serbest Muhasebeci Mali Müsavirler Odasina basvuruda bulunur.

8. Evraklar:

a. Staja Giris Sinavi Basvuru Formu. (Basvurunun nasil yapilacagi asagida açiklanmaktadir.)

b. Odadan alinacak Staj Basvuru Formu (Staj basvuru dosyasinin 1.sayfasindaki form) eksiksiz doldurulacaktir..

c. Nüfus cüzdani fotokopisi

d. Adli Sicil Belgesi (Resmi Kuruma verilmek üzere, Cumhuriyet savciligindan veya e-Devlet üzerinden alinabilir.) Adli sicil kaydi olanlardan mahkeme karari,.

e. Mezun Belgesi (e-Devlet kapisi üzerinden alinmis, dogrulamasi TESMER Subesi/Oda tarafindan yapilacak olan barkotlu mezun   belgesi ile birlikte mezuniyetin seviyesini (Doktora, Yüksek lisans, lisans, önlisans) tespit edebilmek üzere diploma fotokopisi veya geçici mezuniyet belgesi fotokopisi,) Lisans / Yüksek Lisans / Doktora Mezun belgesi e-Devlet kapisinda mevcut olmayan adaylar asagidaki belgelerden herhangi birisini sunabilirler.

  • Diploma noter onayli örnegi, (Diplomanin arka sayfasinda kimlik bilgileri bulunmasi halinde arka sayfa da onaylatilacaktir.)
  • Diploma aslinin TESMER Subesi / Oda tarafindan görülerek “Asli Görülmüstür” serhini içerecek sekilde imzalanarak, tarihlenmis ve mühürlenmis fotokopisi, (Diplomanin arka sayfasinda kimlik bilgileri bulunmasi bu islem arka sayfa için de yapilacaktir.)
  • Geçici mezuniyet belgesinin noter onayli örnegi, (Geçici mezuniyet belgesinin arka sayfasinda kimlik bilgileri bulunmasi halinde arka sayfa da onaylatilacaktir.)
  • Geçici mezuniyet belgesinin TESMER Subesi / Oda tarafindan görülerek “Asli Görülmüstür” serhini içerecek sekilde imzalanarak, tarihlenmis ve mühürlenmis fotokopisi, (Geçici mezuniyet belgesinin arka sayfasinda kimlik bilgileri bulunmasi bu islem arka sayfa için de yapilacaktir.)
  • Lisans ve yüksek lisans mezuniyetleri 3568 sayili Yasa kapsaminda olan adaylarin, her iki mezuniyete iliskin belgeleri ibraz etmeleri gerekmektedir.

f. 3 adet fotograf (Son 6 ay içinde çekilmis, adayin kolaylikla taninmasina yardimci olacak nitelikte olmasi gerekmektedir.)

g. Taahhütname (Bu form odadan alinacak dosyada mevcuttur.)

h. Staj Basvuru ve Dosya Bedeli  Ödeme Belgesi  (Banka dekontu asli / Ödeme kredi karti ile yapilmis  ise TEOS'dan alinan ödeme belgesi) birer suret yeterlidir.

i. Sinav bedeli ödeme belgesi  (Banka dekontu asli / Ödeme kredi karti ile yapildi ise TEOS'dan alinan ödeme belgesi)  birer suret yeterlidir.

9. Aday Oda’ya geldikten sonra Oda yetkilisi, http://giris.tesmer.org.tr TEOS Sisteminde bulunan arama kutusuna  adayin T.C. Kimlik Numarasini yazarak adayi bulur . Adayin bilgi ekrani sayfasinda SGS baglantisi tiklar . ‘’SGS BILGISI’’ bilgisi alt menüsüne girer ve adayin getirdigi evraklari tek tek kontrol ederek “Evrak Bilgisi” ekraninda ilgili evraki getirdigine dair “Tamamla” bölümünü isaretler,  adayin ön basvurusunu onaylar.

 

 

 

 


Staja Baslama Degerlendirmesi Basvuru formunu doldurmak için:

https://teosweb.tesmer.org.tr internet adresine girerek matbu formda yer alan bilgiler dogru ve eksiksiz doldurulup onaylandiktan sonra internet çiktisi alinacaktir. Formdaki bilgiler tamamlanip, onaylandiktan sonra form üzerinde hiçbir degisiklik yapilamayacaktir. Bu nedenle adaylar bilgilerini dikkatlice doldurmalari gerekmektedir.

 NOT: Basvurular için https://teosweb.tesmer.org.tr

IRTIBAT TELEFONLARI : 
SAKARYA SMMM ODASI TESMER SUBESI 0 264 281 82 00 (PBX) DAHILI : 114