STAJ BAŞVURUSU EVRAK LİSTESİ VE BEDELLER (Daha önce katılanlar için)

 

Sinava Tekrar Katilacaklar Için Basvuru Islemleri

Staja Giris Sinavi konulari ve yabanci dil uygulamasina iliskin açiklamalar için tiklayiniz. 

 

 Sinav bedelini yatirdiktan sonra, mutlaka TEOS Sisteminden sinav basvurunuzu yapiniz.

 

TEOS Sistemine ilk kez girecek adayin, kullanici adi ve sifresi  TC Kimlik numarasidir.

 

1. Staja Giris Sinavina basvuru yapmak isteyen aday, sinav bedelini öder. (Bankaya yatirilan ücretler bir is günü sonra saat 15:00 ‘de TEOS’a yansitilmaktadir. Ödemelerini banka subesinden yapacak olan adaylar magdur olmamak için islemlerini son güne birakmamalari gerekir.)

2. Sinav bedelini yatirma islemi iki sekilde yapilabilir. KREDI KARTI ile TEOS sistemi üzerinden veya Banka Subelerine gidilerek yapilabilir. 

   a. Aday KREDI KARTI ile islem yapmak istiyorsa; http://giris.tesmer.org.tr adresinden TEOS Sistemine, kullanici adi ve sifre bilgilerini yazarak  girer.  “Para Yönetimi ve Yükleme” menüsüne tiklar. Açilan sayfada KREDI Karti ile islem yapabilmek için yatirmasi gereken ücret türünü seçer ve KREDI KARTI bilgilerini IS BANKASI’nin ekranlarinda doldurur. Para yatirma islemi  bittikten sonra aday “SGS Basvuru Sistemi”menüsü altinda yer alan “SGS Basvurusu” baglantisina tiklar.

   b. Aday Banka Subesine giderek islem yapmak istiyorsa;  T.C. Kimlik Numarasi   belirterek sinav bedelini yatirir. Adayin basvuru asamasinda sikinti yasamamasi için mutlaka ücret yatirirken banka yetkilisine kendi T.C. Kimlik Numarasini vermek zorundadir. Sinav bedelini, banka subesine ödeyen aday 1 is günü sonra TEOS Sistemine  kullanici adi ve sifresini yazarak girer. “SGS Basvuru Sistemi” menüsü altinda yer alan “SGS Basvurusu” baglantisina tiklar.

3. Adayin eksik ücret  yatirmasi durumunda “Bakiye Bilgisi” ekranin en alt satirinda “Bakiyenizde yeterince para miktari bulunmamaktadir. Lütfen gerekli para yatirma islemlerini yapiniz” uyarisi gösterilir.

4. Adayin yatirmis oldugu tutarin yeterli olmasi durumunda, aday sinava girmek istedigi “Sinav Merkezini” (Ankara veya Istanbul) seçer “Kaydet Dügmesi”ne basar. Basvuru islemi gerçeklesmistir.

5. Aday, bilgi için “SGS Basvuru Sistemi” menüsü altina yer alan “SGS Formlar ve Sonuçlar” baglantisini tiklayarak, sinav basvuru formunun yazici çiktisini alabilir. 

6. Adayin,  “Sinav Basvuru Formu”nu bagli oldugu odaya teslim etmesine gerek yoktur. 

 

Not: Ikinci ve sonraki katilimcilar için “Sinav Basvuru Formu”nun Odalara teslim edilmesine iliskin uygulama kaldirilmistir.