SMMM ve YMM’lerce Tutulacak Defter ve Kayıtlar ile Meslek Mensuplarının Bildirim Mecburiyeti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

SMMM ve YMM’lerce Tutulacak Defter ve Kayitlar ile Meslek Mensuplarinin Bildirim Mecburiyeti Hakkinda Yönetmelikte Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmelik

 

 

25 Mayis 2015 PAZARTESI Resmî Gazete Sayi : 29366
YÖNETMELIK
Türkiye Serbest Muhasebeci Malî Müsavirler ve Yeminli Malî Müsavirler Odalari Birliginden:

 

SERBEST MUHASEBECILER, SERBEST MUHASEBECI MALI MÜSAVIRLER VE YEMINLI MALI MÜSAVIRLERCE TUTULACAK DEFTER VE KAYITLAR ILE MESLEK MENSUPLARININ BILDIRIM MECBURIYETI HAKKINDA YÖNETMELIKTE DEGISIKLIK YAPILMASINA DAIR YÖNETMELIK

MADDE 1 – 15/7/1992 tarihli ve 21285 sayili Resmî Gazete’de yayimlanan Serbest Muhasebeciler, Serbest Muhasebeci Mali Müsavirler ve Yeminli Mali Müsavirlerce Tutulacak Defter ve Kayitlar ile Meslek Mensuplarinin Bildirim Mecburiyeti Hakkinda Yönetmeligin adi “Serbest Muhasebeci Mali Müsavirler ve Yeminli Mali Müsavirlerce Tutulacak Defter ve Kayitlar ile Meslek Mensuplarinin Bildirim Mecburiyeti Hakkinda Yönetmelik” olarak degistirilmistir.

MADDE 2 – Ayni Yönetmeligin 1 inci maddesinin birinci fikrasinda yer alan “serbest muhasebeciler,” ibaresi yürürlükten kaldirilmistir.

MADDE 3 – Ayni Yönetmeligin 4 üncü maddesinde yer alan “Kanun”, “Bakanlik”, “Bakan”, “Meslek Mensubu” ve “Mesleki Faaliyet” tanimlari asagidaki sekilde degistirilmistir.

“Kanun: 3568 sayili Serbest Muhasebeci Mali Müsavirlik ve Yeminli Mali Müsavirlik Kanununu,”

“Bakanlik: Maliye Bakanligini,”

“Bakan: Maliye Bakanini,”

“Meslek Mensubu: Serbest Muhasebeci Mali Müsavir ve Yeminli Mali Müsaviri,”

“Mesleki Faaliyet: Serbest Muhasebeci Mali Müsavir ve Yeminli Mali Müsavir unvani ile faaliyette bulunmayi,”

MADDE 4 – Ayni Yönetmeligin 7 nci maddesinin ikinci fikrasinda geçen “Serbest Muhasebeci,” ibaresi yürürlükten kaldirilmistir.

MADDE 5 – Ayni Yönetmeligin 15 inci maddesinin birinci fikrasinda geçen “Maliye ve Gümrük Bakanligi,” ibaresi “Maliye Bakanligi,” seklinde degistirilmistir.

MADDE 6 – Ayni Yönetmelige asagidaki geçici 1 inci madde eklenmistir.

Geçici Madde 1 – Serbest Muhasebeci unvaniyla görev yapan mevcut meslek mensuplari ile Serbest Muhasebecilik stajina devam edenlerden basarili olanlar bu Yönetmelikte yer alan hükümlere tabidirler.”

MADDE 7 – Bu Yönetmelik yayimi tarihinde yürürlüge girer.

MADDE 8 – Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye Serbest Muhasebeci Malî Müsavirler ve Yeminli Malî Müsavirler Odalari Birligi Yönetim Kurulu Baskani yürütür.