SMMM, Özel SMMM ve ABC Grubu Sınav Kuralları Güncellenmiştir. (26 Mart 2021)

!! DIKKAT ÖNEMLI !!

SMMM, Özel SMMM ve ABC Grubu Sinav Kurallari
Güncellenmistir. (26 Mart 2021)

  1. Katilimcilar, sinav oturumu baslamadan en az 1 saat önce sinav binasi girisinde hazir olmalidir.
  2. Sinava basvuru sirasinda katilimcilar tarafindan bildirilmis olan HES kodu sorgu sonucu “RISKLI” olanlar sinava alinmayacaktir. Bu durumda olanlarin sinav mahalline gelmeyerek kendilerini ve çevrelerini riskten uzak tutmalari beklenmektedir.   
  3. Katilimcilarin, Sinav Salonuna GETIREBILECEKLERI Araç, Gereç ve Esyalar:  Siyah kursun kalem, silgi, kalem açacagi, izin verilen oturumlar için hesap makinesi, seffaf sise içerisinde su, peçete (seffaf ambalaj içerisinde veya ambalajsiz), para, anahtarliksiz basit anahtar, ulasim karti, maske, dezenfektan, dezenfektanli mendil, yüz koruyucu siperlik, geçerli kimlik belgesi ve sinav giris belgesi.
  4. Katilimcilarin, Sinav Salonuna GETIREMEYECEKLERI Araç, Gereç ve Esyalar: Katilimcilar; çanta, cüzdan, cep telefonu, kol saati ve her türlü saat, kablosuz iletisim saglayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklik, kolye, küpe, yüzük (halka alyans hariç), bilezik, bros ve diger takilarla; anahtarlik, her türlü araç anahtari, plastik ve metal içerikli esyalarla (basörtü için kullanilan boncuklu/boncuksuz toplu igne, para, anahtarliksiz basit anahtar, ulasim karti, basit tokali kemer, basit tel toka ve tassiz metal, top veya sivri uçlu basit piercing hariç); her türlü elektronik/mekanik cihazlar ve çagri cihazi, telsiz, fotograf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve günes gözlügü dâhil cam esyayla (seffaf/numarali gözlük hariç), banka/kredi karti vb. kartlarla, cep bilgisayari, sözlük islevi olan elektronik cihaz, hesap makinesi (izin verilen oturumlar hariç) vb. her türlü bilgisayar özelligi bulunan cihazlarla, her türlü delici ve kesici alet atesli silah vb teçhizatla, her türlü müsvedde kagidi, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete vb. yayinlar, pergel, açiölçer, cetvel vb. araçlarla, su hariç içecek, yiyecek vb. gida/tüketim maddeleriyle ilaç, alçi, sargi bezi, koltuk degnegi vb. saglik malzemeleri ve araçlari (engel durumunu daha önce bildirenler hariç) GETIREMEZLER.
  5. Yukaridaki 4’üncü maddede belirtilmis araç, gereç ve esyalardan herhangi birini, sinav esnasinda yaninda bulundurdugu tespit edilen katilimcilar hakkinda tutanak düzenlenir ve bunlarin ilgili sinavi geçersiz sayilir.
  6. Sinav yerleskelerine ve binalarina giris; sinava giris belgesi ve geçerli kimlik belgesi (T.C Kimlik No yazili güncel fotografli Nüfus Cüzdani, T.C Kimlik Karti, Süresi Geçerli Pasaport, Geçici Kimlik Belgesi)  ile yapilacaktir.
  7. Katilimcilar, sinav giris belgesinde belirtilen salon ve siralarda sinavlara gireceklerdir. Gerektiginde, sinav görevlileri, sinav salonu ve oturma sirasinda degisiklik yapabilir.
  8. Sinavin baslamasindan itibaren hiçbir katilimci kesinlikle sinav salonuna alinmayacaktir.
  9. www.tesmer.org.tr adresinde, sinav öncesinde duyurulan sinav oturumlarinda, fonksiyonel olmayan ve sadece dört islem yapabilen basit hesap makineleri kullanilabilir.
  10. Sinava giris belgesi ve geçerli kimlik belgesi ile sinav baslamadan önce katilimci tarafindan sira üzerine konulacaktir. Sira üzerinde kimlik belgesi, sinava giris belgesi, soru kagidi, cevap kagidi, siyah kursun kalem, silgi, kalem açacagi ve izin verilen oturumlarda hesap makinesi disinda baska bir sey bulunmayacaktir.
  11. Katilimcilarin, gerekli kimlik kontrolleri yapildiktan sonra sinav kagitlari dagitilacaktir. Katilimcilar, ilk olarak sinav kâgidinin ilgili bölümüne isimleri ile istenen diger bilgileri yazarlar. Sinav kagidinin bu bölümü, sinav sirasinda açik tutulacak olup sinav bitiminde sinav görevlileri tarafindan kapatilacaktir. Bu bölüm sinav katilimcisi tarafindan kapatilmayacaktir.
  12. Katilimcilar, soru - cevap kâgitlarinda eksik veya hatali baski olup olmadigini kontrol ederler. Eksik ve hatali baski saptadiklarinda salon baskanina basvururlar.
  13. “Sinav Yoklama Tutanagi” katilimcilar tarafindan imzalanir. Yoklama tutanagini imzalamayan ya da sinav kâgidina istenilen bilgileri yazmayanlarin sinavi geçersiz sayilacaktir.
  14. Sinav süresince görevlilerle konusulmasi ve soru sorulmasi, katilimcilarin birbirleri arasinda her türlü silgi, kalem v.b alip vermesi yasaktir.
  15. Adaylar sinav sirasinda görevlilerin her türlü uyarilarina uymak zorundadir. Sinavin geçerli sayilmasi her seyden önce sinav kurallarina uymaya baglidir. Kurallara aykiri davranista bulunanlarin ve yapilacak uyarilara uymayanlarin durumlari ve bilgileri tutanaga yazilarak sinavlari geçersiz sayilacaktir.
  16. Görevliler kopya çekmeye veya vermeye kalkisanlari, sinav güvenligini tehlikeye atacak ya da diger adaylarin dikkatini dagitacak veya sinavin saglikli devamini engelleyecek davranislarda bulunanlari uyarmak zorunda degildir. Sinav görevlileri, sinav disiplinine uymayan katilimcilara herhangi bir uyarida bulunmadan sinav salonu disina alabilirler ve gerekli islemleri yapabilirler.
  17. Sinav sirasinda kopya çeken, çekmeye tesebbüs eden, kopya veren, kopya çekilmesine yardim edenlerin durumlari “Kopya Tutanagi”na yazilacak, bunlarin sinavi geçersiz sayilacak ve bunlar 1 (Bir) yil süre ile sinavlara alinmayacaktir.
  18. Sinavda, gerek sinav katilimcilari ile gerekse sinav katilimcisi olmayan kisilerle isbirligi yapilarak kopya çekme girisiminde bulunulmasi veya kopya çekilmesi halinde yukarida belirtilen yaptirima ek olarak kopya çeken ve yardimci olan tüm kisiler hakkinda organize suç olusturma kapsaminda adli islemler baslatilir.
  19. Sinav süresi dolduktan sonra, katilimcilar kalemlerini birakip, cevap kâgitlarini ilgili tutanagi imzalayarak teslim etmek zorundadirlar. Kagitlarini israrla teslim etmeyen katilimcilar hakkinda tutanak düzenlenerek ilgili sinavlari geçersiz sayilir.
  20. Cevap kagidi üzerine, “not talep eden ifadeler” veya “cevap disinda herhangi bir sey” yazilmasi yasaktir.
  21. Sinavda renkli kursun kalem veya tükenmez kalem kullanilmayacak, sadece siyah kursun kalem kullanilacaktir. Bu nedenle sinava baska kalem getirilmemelidir.
  22. Katilimcilarin, sorulara verdikleri yanitlari herhangi bir yere yazmalari ve bunu sinav salonundan disariya çikarmalari yasaktir.
  23. Sinavin baslamasindan itibaren hiçbir katilimci sinava alinmayacak, sinavin ilk 45 dakikasinda adaylarin sinav salonunu terk etmelerine izin verilmeyecektir. Sinav salonunda kalan son iki aday, tutanaklari imzalamak üzere sinav süresinin bitimine kadar salondan çikamayacaktir.
  24. Sinav salonunu herhangi bir nedenle terk eden katilimci tekrar sinav salonuna alinmayacaktir. Sinav salonundaki durumlarini etkileyebilecek rahatsizligi bulunanlar, bu rahatsizliklarini belgeleyen saglik kurulu raporlarini sinav basvurusu sirasinda ibraz etmek zorundadirlar.
  25. Sinav salonundan ayrilan katilimcilar, derhal sinav binasini terk edecektir.

 

TÜRMOB