Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunun 29. Yılı Kutlu olsun.

13 Haziran 1989 Tarih ve 20194 Sayili Resmi Gazetede yayinlanarak yürürlüge giren 3568 Sayili Serbest Muhasebeci Mali Müsavirlik ve Yeminli Mali Müsavirlik Kanunun 29. Yili Kutlu olsun.

Vergide Adaletli olmak, Vergi Kayip ve Kaçaklarini önlemek, Vergi Gelirlerini Arttirmak, Kayit Disi Ekonomiyi önleyerek Toplumda Saglikli ve Sürdürülebilir bir Vergi Bilinci olusturabilmek için Meslek Mensuplari olarak Ülkemiz adina Bizler Variz.

Aradan tam 29 yil geçti. Geride biraktigimiz çeyrek yüzyil, Meslegimiz ve Meslek Mensuplarimiz adina çok önemli Degisiklik ve Yeniliklere sahit oldu. Hep birlikte Çok önemli kazanimlar elde etmeyi basardik. Bunlar yeterli mi? Elbette yeterli degil.

Meslegimizin Gelecegi ve Yarinlari için; Meslek Mensuplarinin Sorunlarini ve Hakli taleplerini görmezden gelmek, Vergi Mükelleflerinin her eylem ve islemlerinden Müteselsil Sorumlu olarak Meslek Mensuplarini görmek anlayisinin Idare tarafindan tekrar gözden geçirilerek Meslek Kurulusunun Görüs ve Önerilerini Dikkate alarak Çözümün bir parçasi olmalari en büyük Beklentimizdir.

Bu Duygu ve Düsüncelerle Meslek Yasamizin Yasal Statüye Kavusmasinda ve 1989 Yilindan bugüne 29 yillik süreçte Bu ONURLU MÜCADELE’ de Emegi Geçenlere Sükranlarimizi Sunariz. Aramizdan Ayrilanlari Saygi ve Rahmetle Aniyoruz. Ruhlari Sad Olsun.

Meslek Mensuplari olarak Mesleki Gelecegimizin Daha Aydinlik, Daha Güzel Yarinlara ulasmasini temenni eder, Tüm Muhasebe ve Denetim Meslek Camiasina En Derin Sevgi Saygilarimi Sunarim.


Ertugrul KOCACIK
Oda Baskani