SATSO ÜYELERİNİN AİDAT BORÇLARI VE KAYDI SİLİNMESİ HAKKINDA ODAMIZA 2. KEZ GELEN YAZI

SAKARYA SERBEST MUHASEBECI MALI MÜSAVIRLER ODASI BASKANLIGI’NA

5174 sayili TOBB Kanununun 10.maddesi uyarinca; Aidat borçlarini Iki yil süresince ödemeyen ve tescilli adreslerindeki degisikligi Odamiza bildirmeyen üyelerimiz Yönetim Kurulu Karariyla “ASKI”ya alinmaktadir.

Yine ayni madde hükmü geregince; Askiya alinma tarihinden itibaren iki yil içinde Odamizca yapilan tebligatlara ragmen aidat borçlarini yine ödemeyen ve tescilli adresinde degisiklik varsa bu degisikligi Sakarya Ticaret Sicili Müdürlügü’ne ve dolayisiyla Odamiza bildirmeyen ve durumlari tespit edilemeyen Odamiz üyelerinin de        25 Mart 2015 tarihinde yapilacak olan olagan Meclis toplantimizda Oda kayitlarinin Re’sen silinmesi dogrultusunda karar alinacak ve Sakarya Ticaret Sicili Müdürlügü’ne ihbarda bulunup, Ihbari takip eden ayin ilk günü itibariyla Odamizdaki  kayitlari Re’sen silinmis olacaktir.

Re’sen silinecek ve Sakarya Ticaret Sicili Müdürlügü’ne ihbarda bulunulacak olan Odamiz üyelerinin listesi ek’te bilgilerinize sunulmustur. Söz konusu listede yer alan Odamiz üyeleri ayni zamanda mali müsavirlerimizin de  mükellefleri konumundadirlar. 

TOBB kanunu ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde  Odamiz kayitlari Re’sen silinecek olan Ek’li listedeki mükelleflerinizin magdur olmamalari için listenin Mali Müsavirlerimize iletilmesi ve gerekli bilgilendirmenin yapilmasi hususunda desteginizi ve geregini rica ederiz.