Sakarya Smmmo Danışma Meclisi ilk Toplantısını Gerçekleştirdi

ODA MECLISI ILK TOPLANTISINI YAPTI ....
 
 
18-19 mayis tarihlerinde yapilan Sakarya SMMM odamiz 21. Olagan genel kurulunda seçilen yönetim, denetim ve disiplin kurulu asil üyeleri, üst birlik asil delegeleri, Tesmer, haksiz rekabet kurulu, etik kurulu üyeleri ve komisyon baskanlarindan olusan 73 mevcutlu oda meclis kurulu ilk toplantisini 63 üyenin katilimi ile odamiz Halil Kocacik Konferans salonunda yapti.
 
Oda baskanimiz Selattin ÇAKIRSOY açilis konusmasinda “Odamiz 21. Olagan genel kurulunu yaptik. Kongrede seçilen yönetim, denetim, disiplin kurullari ile birlik delegelerinden sonra tüzük geregi seçim ve görevlendirmesi yönetim kurulunca yapilmasi gereken TESMER Yönetim Kurulu, Haksiz Rekabetle mücadele ve Kamu Etik Kurullari olusturulmustur. Yine tüzük geregi meslek mensubu gönüllülerinden, vergi mevzuati komisyonu, mesleki karar komisyonu, meslek içi egitim komisyonu, Basin-Iletisim komisyonu, Muhasebe ve Denetim standartlari komisyonu, Sosyal ve Kültürel faaliyetler komisyonu, Bagimli üyeler komisyonu, Sportif faaliyetler komisyonu, Çalisma ve Sosyal Güvenlik mevzuati komisyonu, Meslektaslar arasi yardimlasma ve dayanisma komisyonlari olusturulmustur.
 
Oda meclisimizin en genis sekilde olusumuna özen gösterilmis ve kayitli meslek mensuplarimizin %10’ nu nispetinde mevcudu olan 73 üyeli meclisimiz olusmustur.Meslegimizi üst birligimiz ve ilimizde en iyi sekilde temsil etmek için gönül vermis sizlerle 3 yil süresince birlik ve beraberlik içersinde olacagiz. Yeni seçilen Oda Meclis Baskan ve Yöneticilerine basarilar dilerim’’ dedi.
 
Yapilan teklif ve oylama sonucunda Oda  Danisma Meclis Baskanligina OY BIRLIGI ILE  Saban KOLUDRA, Baskan Yardimciligina, Yildiray YILMAZ, Raportör üyeliklerine Aslihan TOPALOGLU ve Selim YANMAZ  seçildiler.
 
Gündem geregi Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK; silah arkadaslari, sehitlerimiz ve yitirdigimiz meslek mensuplari için yapilan saygi durusunun ardindan istiklal marsi okundu.
 
Mümin YÜKSEKKAYA ve eski oda baskani Yusuf MAHMUTOGLU  söz aldilar,Danisma meclisi tüzügüne göre hareket edilmesini herkesin konusmasina müsade edilmesini ifade ettiler.danisma kurullarinda konusmalara müdahale edilmemesi temennisinde bulundular,Oda denetim kurulu baskani Abdullah KARAMAN ve Rahmi CANTIMUR  söz alip açiklamalarda bulundular,
 
Daha önce genel kurulda alinan karara göre yönetim kurulunca verilen ve Erol MARMARA tarafindan verilen  önergeler okundu, yönetim kurulunca verilen önerge oy çoklugu ile kabul edildi buna göre Büro sahibi  üyelerden isletme defteri basina 25 TL Bilanço usulü defterlerden  50 TL alinmasi tavan 1,500 tl geçmemesi 20 isletme defteri ve altinda defteri olan üyelerden ve bagimli üyelerden 250, TL Alinmasi ,daha önce katki yapan üyelerin katkilarinin bu rakkamdan tenzil edilmesinden sonra kalan tutarin alinmasi ve 6 ay içinde taksitle yapilmasi kararlastirildi  
 
Gündemde odamiza hizmet araci alinmasi için danisma kurulu üyelerinden 2 ayda bir danisma kurulu toplantilarinda 50 ser tl alinmasi önerildi oy çoklugu ile kabul edildi
 
Dilek ve temennilerde söz olan Fuat TOTRAKAN, Ramazan GÜNER son genel kurul ile, görüsme ve ibralari yapilmis yöneticiler için geçmise dönük elestirilerin fayda getirmeyecegi ifade edilerek gelecege dönük çözüm önerileri yapilmasini temenni etmislerdir.
Meclis Baskani Saban KOLUDRA en son sözü alarak; Öncelikle meclis divani olarak bizlere tevdi ettiginiz bu onurlu görevden dolayi tesekkür ederiz.
 
Meslek mensuplarimiz, her meslekten vergi mükellefine yillarca araliksiz danismanlik yapan, yeterli donanima sahip olmakla birlikte devamli egitimlerle kendini gelistiren seçkin toplum liderleridir. Bu özelligimizi önümüzdeki dönemde öne çikarma geregi vardir. Bizler meslegimizi gelistirecek, mesleki sorunlarimizi asgariye indirecek çalismalar yaninda yereldeki ve geneldeki Ekonomik, Sosyal ve Toplumsal sorunlari gündem yaparak çözüm önerileri gelistirmeliyiz.
 
Sahip oldugumuz birikimin bizlere bu sorumlulugu yükledigine inaniyorum. Yeni olusan meclisimizin meslek mensuplarimiza ve odamiza basta olmak üzere yasami birlikte paylasacagimiz ilimiz insanlarina hayirli olmasini dilerim ’’ diyerek, meclisimizin meclis toplantisi sona ermistir.