SAKARYA SMMM ODASI MENTORLÜK PROGRAMI

SAKARYA SMMM ODASI MENTORLÜK

PROGRAMI

 

 

 

 

MENTORLÜK PROGRAMI SOSYAL SORUMLULUK PROJESI OLUP KATILIM ISTEGE BAGLIDIR.

 

SAYIN MESLEK MENSUBUMUZ

 

BILINDIGI ÜZERE SAKARYA ÜNIVERSITESI ILE YAPILAN ÖGRENCI KOÇLUGU PROGRAMLARI ODAMIZCA DÜZENLI OLARAK YAPILMAKTADIR. ÖGRENCILERE MESLEKI BILGILER VERILMEKTE VE KATKI SAGLANMAKTADIR.

 

MENTORLÜK VE SARTLARI ASAGIDA AÇIKLANMIS OLUP, MENTOR OLMAK ISTEYEN ÜYELERIMIZIN ODAMIZA MÜRACAAT ETMELERI GEREKMEKTEDIR

 

Basvuru Dilekçesi Için TIKLAYINIZ. Fax veya E-Mail ile gönderebilirsiniz

Fax: 281 82 03  E-Mail: bilgi@sakaryasmmmo.org.tr

 

GÖSTERECEGINIZ ILGIYE SIMDIDEN TESEKKÜR EDIYORUZ…

 

BILGILERINIZE RICA EDERIZ.

 

YÖNETIM KURULU

 

MENTORLUK NEDIR?

 

MENTOR:

 

Ögrenme ortagi/ Akil hocasi/ Rol Modeli/ Rehber seklinde tanimlayabiliriz. 



ÖGRENCI;

 

Ögrenen, [Sakarya üniversitesi MYO ögrencileri (muhasebe. Isletme. ekonomi. dis ticaret Bölümleri)

 

Mentorlükte Amaç:

 

Mentorlük iliskileri tüm sektörlerde uygulanarak sirketlerde, okullarda, çesitli kurumlarda çok farkli hedef kitle, yas grubu ve farkli amaçlar dahilinde yapilandirilmis sekilde uygulanmaktadir. Kisiler ve kurumlar, bu karmasik ve sürekli degisen is yasantisina ayak uydurabilmek için, özelliklerini gelistirmek ve birer ögrenen organizasyon haline dönüsebilmek, bunun içinde her seviyede çalisanlari için ögrenme potansiyelini ortaya çikartacak ortamlar hazirlamak, ögrenme liderleri yetistirmek, buna imkan saglayacak tasiyici mekanizmalar yaratmak zorundadirlar. Bu çerçevede Odamiz meslektaslarimizin bilgive birikimlerini ögrencilere aktararak onlarin meslege ve muhasebeye bakislarini gelistirmek için yardimci olmalarini saglamayi hedeflemistir. Bununla birlikte sosyal sorumluluk projesi olarak iseögrencilerin kendilerine is saglamalarini yardimci muhasebe elemani olarak yetismelerini, daha fazla egitim, birikimalmalarini tesvik ederekbuna destek olmak amaçlanmistir.

 

Mentor Olabilme Sartlari:

 

a)      Odamiza kayitli meslek mensubu olmak,(bagimli-yada büro sahibi olmasi fark etmez)

b)      En az 1 yillik mesleki deneyime sahip olmak, 

 

Mentorler;

 

Sakarya SMMM Odasi ve Meslek Yüksek Okullari ile birlikte düzenlenecek programlara ilan edilecek tarihlerde  istirak edeceklerdir.

Kendilerine bagli ögrencilere mesleki egitim vermek ve bu egitimlerini takip etmek, gerektiginde kendi bürolarinda isi uygulamali ögretme yükümlülügünü yerine getirmek.

Bütün bunlar ile ilgili mentor olmak isteyen üyelerimiz ile odamiz arasinda protokol imzalanacaktir.

 

 

Oda Baskani

Selattin ÇAKIRSOY