Sağlık sektöründe e-faturaya geçme zorunluluğu

Saglik Sektöründe 1 Temmuz 2021 e-faturaya geçme zorunlulugu basliyor.

 

Sakarya SMMM Odasi Baskani Ertugrul KOCACIK yaptigi açiklama ile;

Saglik sektöründe e-faturaya geçme zorunlulugunun 1 Temmuz 2021 tarihinde basladigini ve e-fatura uygulamasina geçmek için son güne kalmayin uyarisinda bulundu.

Baskan Kocacik; Hazine ve Maliye Bakanligi Gelir Idaresi Baskanliginca hazirlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebligi'nde Degisiklik Yapilmasina Dair Teblig, Resmi Gazete'de yayimlanarak yürürlüge girdi. Söz konusu tebligi degisikligi ile;

"e-Fatura Uygulamasina Geçis Zorunlulugu" kapsamina Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözlesme imzalayan saglik hizmeti sunuculari ile medikal malzeme ve ilaç/etken madde temin eden tüm mükellefler (hastane, tip merkezleri, dal merkezleri, diyaliz merkezleri, Saglik Bakanligindan ruhsatli diger özellesmis tedavi merkezleri, tani, tetkik ve görüntüleme merkezleri, laboratuvarlar, eczaneler, tibbi cihaz ve malzeme tedarikçileri, optisyenlik müesseseleri, isitme merkezi, kaplicalar, beseri tibbi ürün/ürün sunan ve/veya üreten özel hukuk tüzel kisileri ve bunlarin tüzel kisiligi olmayan subeleri, ecza depolari ve benzeri) de alindi.

Buna göre, söz konusu kuruluslar 1 Temmuz'dan itibaren, bu tarihten sonra Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözlesme imzalayanlar ise söz konusu Kuruma fatura düzenlemeye baslamadan önce e-Fatura uygulamasina geçeceklerdir. Ayrica Saglik sektöründeki bu mükellefler 01.01.2022 tarihinden itibaren de yasal defterlerini elektronik ortamda e-defter olarak tutmaya baslayacaklardir. dedi.