ODAMIZ İLE TÜRKKEP ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

 

     

 

ODAMIZ ILE TÜRKKEP ARASINDA ISBIRLIGI PROTOKOLÜ

 

Odamiz ve TÜRKKEP arasinda KEP, e-Fatura, e-Defter, e-Arsiv, e-Saklama hizmetlerini kapsayan protokol imzalanmistir.

 

Degerli Üyelerimiz,

 

7201 sayili Tebligat Kanunu ve bu kapsamda hazirlanan Elektronik Tebligat Yönetmeligi uyarinca anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüs komandit sirketlerin e-tebligat amaçli KEP adresi edinmeleri zorunlu olup, bu sirketlere elektronik yolla tebligat yapilmasi ve bu muhataplarin tebligat çikarmaya yetkili merciler nezdindeki islemlerinde elektronik tebligata elverisli KEP adreslerini bildirmeleri zorunludur.   

        

Ayrica, 2014 brüt satis hasilati 10 Milyon TL ve üzeri olan mükellefler, 01/01/2016 tarihinden itibaren; 2014’ü müteakip hesap dönemleri brüt satis hasilati 10 Milyon TL ve üzeri olan mükellefler ise ilgili hesap dönemine iliskin gelir/kurumlar vergisi beyannamesinin verilecegi tarihi takip eden hesap döneminin basindan itibaren elektronik fatura ve elektronik defter uygulamasina geçmek zorundadir.

 

Sakarya Serbest Mali Müsavirler Odasi olarak, konu hakkinda yapmis oldugumuz arastirmalar neticesinde; kayitli elektronik posta (KEP), e-tebligat,  e-fatura, e-arsiv fatura, e-defter ve e-saklama hizmetlerini tüm Türkiye’de tek elden verebilen ülkemizin ilk ve tek güven kurumu TÜRKKEP Kayitli Elektronik Posta Hizmetleri A.S. ile 01.09.2015 tarihi itibariyle isbirligi protokolü imzaladik. Imza törenine Sakarya SMMO Baskan Yardimcisi Ertugrul Kocacik, Sakarya SMMMO Genel Sekreteri Ahmet Bina, TÜRKKEP Dogu Marmara Bölge Satis Müdürü Emre Baydemir ve TÜRKKEP Sakarya Basvuru Merkezi Yetkilisi Emre Tetik katildilar.

 

Bilgilerinize sunulur.

Saygilarimizla,

 

Türkkep hizmetleri için irtibat bilgileri:

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TÜRKKEP KAYITLI ELEKTRONIK POSTA HIZMETLERI SAN. VE TIC. A.S.
 
 
Emre TETIK
 
Adres : Cumhuriyet Mah. Ankara Cad. Toplar Is Hani 3/301 Adapazari/SAKARYA
Tel : 0264 272 08 08
Cep : 0553 518 01 02
E-Posta : etetik.sakarya@tbm.turkkep.com.tr
KEP Adresi : emre.tetik@hs03.kep.tr
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

 

 

 

Sakarya SMMM Odasi
Yönetim Kurulu