Odamız Danışma Meclisi Ekim ayı toplantısı Halil Kocacık Konferans Salonunda gerçekleşti.

Sakarya SMMM odasi oda meclisi dönem Toplantisi 30.10.2013 tarihinde saat 15:00 da Halil Kocacik Konferans  salonunda    gerçeklesti.

Gündem geregi yeterli çogunluk görüldügünden Meclis Baskani Saban Koludra tarafindan gündem okundu ve oya sunuldu. Oybirligi ile kabul edildi.

Cumhuriyetimizin 90. Yili nedeniyle Sehitlerimiz için saygi durusu ardindan Istiklal marsi okundu.

Gündemin ikinci maddesi geregince Oda baskani Selatin ÇAKIRSOY açilis konusmasini yapti.

Oda baskanimiz konusmasina Cumhuriyetin 90. Yilini kutlama mesaji ile baslamistir.

Türmob genel kuruluna eksiksiz katilim  temsil hakkimizi kullandik. Katilan tüm delege ve arkadaslarima tesekkür ediyorum.

Sonuçlarin hayirli olmasi dileklerini belirtmistir.

Turmob etik kuruluna seçilmis olmam da Sakarya odasi ve delegelerinin sayginligi ve becerisinin bir tezahürü olarak görülmesi gerektigini belirtmistir.

Odamizda düzenlenen kurslarimiz devam etmektedir.

Komisyonlarimiza çalisma tempolarini arttirmalari talebizimi ilettik.

Defter tasdikleri ile ilgili mesleki kararlar komisyonu karari görüsmek üzere size sunuldu.

Zaman esasli tarifeye ihtiyacimiz baslamistir. Bakanlik eski yöntem üzerinde israrci görünüyor.

Türmob genel kurulunda kabul edilen yönetmelikler geregi uygulamalar düzenlemeler yeniden gözden geçirilecektir.

Defter transferleri ve haksiz rekabeti önleme adina Türmob tarafindan hazirlatilan program ile  bu konudaki sorunlarimizin azalacagina inancini belirtti.

Iyi dilek temennilerinde bulunarak sözlerine son verdi.

Gündemin 3. Maddesi Mesleki Kararlar komisyonunun tasdikler ile ilgili tavsiye karari okundu oy birligi ile öneri kabul edilmistir.

2013 yili için Oda yönetim kurulunca Türmob a önerilen tarifenin altinda kalmamak üzere yönetim kuruluna yetki verilmesi. Oylamaya sunuldu. Oybirligi ile kabul edildi.

Mesleki sorunlar ile ilgili gündem maddesinde

Çetin Çinar Söz aldi. Haksiz rekabetle ilgili komisyonumuza herhangi bir basvuru yoktur.

Seklinde eltisini belirtti. Türmob Genel kurulda yasananlara yöneticilere ve genel kuruldaki konusmacilara elestirisini belirtti.

Yusuf Mahmutoglu söz aldi. Cumhuriyetin 90. Yilini kutladi. Türmob etik kuruluna seçilen Selahattin Çakirsoy un seçilmesini kutladigini ve onur duydugunu belirtti.

Yusuf Mahmutoglu su sözler ile konusmasina devam etti. Genel kurulda yönetmelikler konusunda önerilerimizin dikkate alindigini gördüm memnun kaldim. Ancak bir çok yönetmelik hakkinda Sakarya meslek  mensuplarinin görüsülmemis olmasi bir eksikliktir.

Danisma kurulunda taslak haline gelen konularin olaganüstü toplanti çagrisi ile görüsülmesinin yerinde olacagini belirtirim. Iyi dilek temennileri ile sözlerini bitirdi.

Rahmi Cantimur, konusmasinda Oda Baskanimiz Selattin  Çakirsoy’un Türmob Etik kuruluna seçilmesi odamizin bir basarisidir. Kendilerini tebrik ediyor  yeni görevinde basarilar dilerim.

Kurullardaki görev alan arkadaslarimizin daha dikkatli ve özenli olmasi gerektigini belirtmistir.

Haksiz Rekabet Kurulu Baskani Zeki Çelebi Haksiz rekabet kurulu geçen dönem 34 dosya incelemesi yapmistir. Haksiz rekabete bu dönem basvuru henüz yok. Basvuru olmadikça bir islem yapilmamaktadir.

Mümin Yüksekkaya    Serbest meslek makbuzu düzenlemek ile düzenlemenin sorunlari var.

Bagimli meslek mensubunun beyannameler üzerinde imzalari olmasi vardir.

Yanimizda çalisanlarin yemek giderlerinin kabul edilmemesi bir hatadir.

Ithalat ve ihracat yapan firmalardan Gümrük müsaviri  Dekont ile belli masraflari tahsil edebilmekte iken bizde neden bu yasaktir.

Denetime hazir hale gelmek için kurs forum ve benzeri çalismalar ile hazir hale getirmek gereklidir diyerek sözlerini tamamladi.

Dilek ve temenniler gündem maddesinde meclis toplantilarina misafir katilimci kabulu ili önerge okundu. Oybirligi ile kabul edildi.

Oda meclis baskani Saban KOLUDRA nin dilek ve temennileri ile toplanti sona erdi.