MUHASEBE HAFTASI ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDİYOR

 
1-7  Mart Muhasebe Haftasi  etkinliklerimisz Odamiz  tarafindan   geleneksel hale getirilen “Mesleki Dayanisma ve Ödül Gecesi ile basladi 


Oda Baskanimiz Selattin Çakirsoy’un yönetim kurulu adina ev sahipligi yaptigi gecemize v Vali Yardimcisi Rauf Ulusoy, TÜRMOB Saymani Ülkü Sönmez, Defterdar Mustafa Ceylan, Vergi Dairesi Baskani Recep Alp, Vergi Denetim Kurulu Baskani Önder Yalçin, Gümrük Önü Vergi Dairesi Müdürü Orhan Atli, Grup Müdürü Ismail Saylag ve Hasan Erdogan, SESOB Baskani Hasan Alisan, Sakarya Ziraat Odasi Baskani Hamdi Senoglu, Adapazari Belediyesi Baskan Vekili Erol Aydin, Serdivan Belediye Baskan Yardimcisi SelvetKaraoglu, Düzce SMMM Odasi Baskani Kudret Tas ve Kocaeli SMMM Odasi Baskani Fikret Gökmen ile SSMMMO üyeleri ve aileleri katildi.

Canli Müzik esliginde gerçeklesen yemek ardindan gecenin açilis konusmasini yapan  oda baskanimiz Selattin Çakirsoy “1989 yilindan beri örgütlü bir çalisma ortamina kavusmus meslek mensuplari olarak araliksiz kutlamakta oldugumuz bu günü muhasebe mensuplari olarak her yil 1 -7Mart  tarihlerinde muhaseb haftasi  olarak kutluyoruz. Yilin 365 günü devletle mükellef arasinda köprü olmak adina ezilen, terazinin en çok yük kaldiran tarafi konumundaki meslek mensuplarinin anilmasi anlasilmasi ve anlatilmasi adina bu günü kutlamaktayiz” dedi. Bu aksam burada meslekte 25 ve 35 yilini tamamlamis arkadaslarimizin plaketleri verilecektir. Her birini kutluyorum” dedi.

Kocaeli SMMMO  önceki  baskani Ender Senol’a   vermis oldugu hizmetlerden dolayi  Vali Yardimcisi Rauf Ulusoy tarafindan birer plaket takdimi yapildi.  

 

Atatürk Anitina Çelenk Sunma  Töreni


 Üyelerimizin  katilimyla   Kent Meydani   Atatürk  Aniti  çelenk sunumu ardindan günün anlam ve önemine iliskin basin mensuplarina açiklamada bulunan Oda Baskanimiz Selattin Çakirsoy, “Meslegimizi ilgilendiren düzenlemelerle alakali Bakanliklar TÜRMOB’un görüs ve önerilerini dikkate almalidir. Tek Teblig Taslagina iliskin düzenlemede TÜRMOB’un görüs ve önerileri mutlaka yer almalidir. Son zamanlarda vergi incelemelerinde gerekli özen gösterilmeden, meslek mensuplarina sorumluluk yükleme konusunda oldukça cömert davranilmaktadir. Bu konuda hassas davranilarak inceleme kriterleri çok net belirtilmelidir. Meslegimize iliskin yetki ve sorumluluklar uluslar arasi standartlara uygun bir sekilde düzenlenmelidir” dedi.  


 Oda Baskanimiz  Selattin Çakirsoy Çakirsoy, “YMM’lerin tasdikten, SMMM’lerin beyanname ve finasal tablo imzalamaktan dogan sorumluluklari yeniden düzenlenmelidir. Yeminli Mali Müsavirlerce yapilan karsit incelemeler teknolojik gelismeler dikkate alinarak gözden geçirilmelidir. Birligimiz ve Odalarimiz gibi kamu kurumu niteligindeki mesleki kuruluslari ve bunlarin iktisadi isletmeleri için, Kurumlar Vergisi ve Katma Deger Vergisi istisnasi getirilmelidir. Bakanlik ve diger kurumlarca istenen bilgi, beyan ve formlarin sayisi oldukça artmistir. Tüm verilerin bir deta merkezinde toplanmasi ve ilgili kurumlarin bu merkezden bilgileri almasi saglanmalitdir” dedi. Üyelerimiz  Atatürk Anitina çelenk sunumu ardindan odamiz  hizmet binamizda düzenlenen kokteyle katildi. Odamiz Halil Kocacik Konferans Salonunda   egitimci Gökhan Okçu tarafinda gelecege yönelik semineri verildi.

 Daha sonra Oda Baskanimiz Selattin Çakirsoy ve Yönetim Kurulu Sakarya Valisi sayin Hüseyin Avni Ços, Sakarya Defterdari Mustafa Ceylan, Küçük ve Orta Ölçekli  Vergi Mükellefleri Gurup Baskani Önder Yalçin,Vergi Dairesi Baskani Recep Alp ve SGK Il Müdürü  Nurten Canbasoglu makamlarinda ziyaret ederek muhasebe  haftasi anisina  plaket takdim ettiler. Baskanimiz Selattin Çakirsoy ziyaretlerimiz devam edecek, odamiza gelerek  haftamizi kutlayan herkese tesekkür ediyorum dedi.