Muhasebe, Denetim ve Danışmanlık İşletmeleri İçin İşyeri, Hizmet ve Kalite Güvence İlke ve Esasları Hakkında Mecburi Meslek Kararında Değişiklik Yapılmasına Hakkında Mecburi Meslek Kararı

 

Muhasebe, Denetim ve Danismanlik Isletmeleri Için Isyeri, Hizmet ve Kalite Güvence Ilke ve Esaslari Hakkinda Mecburi Meslek Kararinda Degisiklik Yapilmasina Hakkinda Mecburi Meslek Karari

(14.08.2017) 
 

 

13 Agustos 2017
Tarihli Resmi Gazete

 
Sayi: 30153

TÜRMOB Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müsavirler ve Yeminli Mali Müsavirler Odalari Birliginden:

MADDE 1 – 13/12/2013 tarihli ve 28850 sayili Resmi Gazete’de yayimlanan “Muhasebe, Denetim ve Danismanlik Isletmeleri Için Isyeri, Hizmet ve Kalite Güvence Ilke ve Esaslari Hakkinda Mecburi Meslek Karari”nin adi “Muhasebe, Denetim ve Danismanlik Isletmeleri Için Isyeri, Hizmet ve Kalite Izleme Ilke ve Esaslari Hakkinda Mecburi Meslek Karari” olarak degistirilmistir.
 
MADDE 2 – Ayni Mecburi Meslek Kararinin 1 inci maddesinde geçen “güvence” ibaresi “izleme” seklinde degistirilmistir.
 
MADDE 3 – Ayni Mecburi Meslek Kararinin 12 nci maddesinin birinci fikrasina, “sözlesme” ibaresinden önce gelmek üzere “Birlik tarafindan belirlenen e-Birlik esaslari uyarinca” ibaresi eklenmistir.
 
MADDE 4 – Ayni Mecburi Meslek Kararinin Dördüncü Bölüm basligi “Hizmet ve Kalite Izleme Ilke ve Esaslari” olarak degistirilmistir.
 
MADDE 5 – Ayni Mecburi Meslek Kararinin 15 inci maddesinin basligi “Kalite izleme programi” seklinde, birinci fikrasinda geçen “güvence” ibaresi “izleme” seklinde, ikinci ve üçüncü fikrasinda geçen “Güvence” ibareleri “Izleme” seklinde degistirilmistir.
 
MADDE 6 – Ayni Mecburi Meslek Kararinin 16 nci maddesinin (a) fikrasinda geçen “güvencesine” ibaresi “izlemesine” seklinde, “dokümante ederek” ibaresi “belgelendirerek” seklinde, “6 ay” ibaresi “en geç 6 ay” seklinde, (b) fikrasinin 1 numarali bendinde geçen “güvence” ibaresi “izleme” seklinde, 4 numarali bendinde geçen “personeli” ibaresi “mensubu” seklinde degistirilmistir.
 
MADDE 7 – Ayni Mecburi Meslek Kararinin 17 nci maddesinin birinci fikrasinin sonuna asagidaki cümle eklenmistir.
“Birlik Yönetim Kurulu, meslek unvanlari, isyeri büyüklükleri, çalisan sayilari, isyerinin bulundugu bölge ve sair hususlari dikkate alarak, isyerleri için farkli geçis ve yürürlük tarihleri belirlemeye, yürürlük tarihlerini bu kriterlere göre uzatmaya ayrica yetkilidir.”
 
MADDE 8 – Ayni Mecburi Meslek Kararinin 18 inci maddesinde geçen “31.12.2015 tarihine kadar” ibaresi “31.12.2018 tarihine kadar” seklinde degistirilmistir.
 
MADDE 9 – Ayni Mecburi Meslek Kararinin 19 uncu maddesinde geçen “01/01/2016 tarihinde” ibaresi “31/12/2019 tarihinde” seklinde degistirilmistir.
 
MADDE 10 – Bu Mecburi Meslek Karari yayimi tarihinde yürürlüge girer.
 
MADDE 11 – Bu Mecburi Meslek Karari hükümlerini Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müsavirler ve Yeminli Mali Müsavirler Odalari Birligi Yönetim Kurulu yürütür.