MESLEKİ HİZMET SÖZLEŞMELERİ, TÜRMOB E- BİRLİK SİSTEMİNDEN 28/02/2017 TARİHİNE KADAR YAPILMASI GEREKİR

Degerli Üyemiz,

13.12.2013 tarihli ve 28850 sayili Resmi Gazetede Haksiz Rekabetle Mücadele Yaziliminin Meslek Mensuplarinca kullanilmasi hakkinda Mecburi Meslek Karari Yayinlanmistir. Mecburi Meslek Karari uyarinca meslek mensuplarinin müsterileri ile yapacaklari sözlesmeleri bu yazilim araciligiyla Odalara bildirilmesi esasi getirilmistir. Mecburi Meslek Kararinin 10 uncu maddesinde Birlik Yönetim Kurulu’nun, bu kararinin uygulanmasi ile ilgili olarak ortaya çikabilecek sorunlarin giderilmesi amaciyla düzenlemeler yapmaya yetkili oldugu belirtilmistir.

Geçmiste sözlesme düzenlenmesi ile ilgili üyelerimizden gelen sorunlar degerlendirilmis 13.12.2016/12897 sayili Genelge (2016/3) ile düzenlemeler yapilarak yayimlanmistir. Bu kapsamda yazilimin bir yildan uzun süreli sözlesme yapmaya ya da bir yil süre ile yapilan sözlesmelerin feshedilmedigi takdirde kendiliginden uzamasina olanak verecek sekilde düzenleme yapilmistir. Ancak 2016 yilinda e-Birlik üzerinden yapilan sözlesmeler 1 yil süreli düzenlendiginden ve bu sözlesmelerin süresinin takvim yilinin sonunda sona erdiginden (31.12.2016), 2017 ve sonrasi için meslek mensuplarinin mutlaka yazilim üzerinden sözlesme düzenlemeleri gerekmektedir.

Haksiz rekabetle Mücadele Yazilimi, meslek mensuplarinin sahip çikmasi ile istenilen düzeye gelecek ve haksiz rekabetin önlenmesinde önemli bir rol oynayacaktir. Sözlesme düzenlenmesinin mesleki dayanismanin en önemli unsurlarindan biri oldugu kuskusuzdur.

Bu kapsamda mutlaka 28 Subat 2017 sonuna kadar müsterileriniz ile sözlesmelerinizi e-Birlik sistemi üzerinden tamamlanmaniz gerektigini ifade eder, çalismalarinizda kolayliklar dileriz.

Saygilarimizla.

 

E-Birlik sözlesmeleri ile ilgili detayli anlatim bulunan TÜRMOB Genelgesine ulasmak için tiklayin.