KOSGEB MKİ Destek Programı Başvuru Süresi 6 Ağustos 2021 Tarihine Kadar Uzatıldı!

 

Pandemiden Etkilenen Imalatçi Isletmeler Için MKI Hizli Destek Programina Basvuru Süresi 6 Agustos 2021 Cuma günü saat 23:59’a kadar uzatildi.

 

MIKRO KÜÇÜK ÖLÇEKLI ISLETMELERI HIZLI DESTEK PROGRAMI

FAIZSIZ GERI ÖDEMELI: Mikro ölçekli isletmelere 3 ay boyunca 30 bin liraya kadar küçük isletmelere de yine 3 ay boyunca 75 bin liraya kadar destek saglanacak. Isletmeler, bu destek programindan faizsiz, geri ödemeli ve teminatsiz olarak yararlanacak.

SARTLAR

GELIR KAYBI:2020 ve 2019 net satis hasilatlari karsilastirildiginda gelir artisi olmayan isletmeler programdan faydalanabilecek.

75 BIN TL’LIK CIRO: Isletmelerin Covid-19’dan önce faal olmasi ve 2019 yilinda en az 75 bin lira gelir seviyesine ulasmis olmasi gerekecek.

PERSONEL ISTIHDAMI: Ödeme aylari olan 2021 Haziran, Temmuz ve Agustos aylarindaki personel sayisi, isletmenin en az 2020 yili Mart ayi SGKli personel sayisi kadar olmalidir.

ISE DEVAM KREDISI

Kamu banlari tarafindan baslatilan Ise Devam Kredisi’ni Kredi Garanti Fonu araciligiyla 250 bin TL’ye kadar kullanan isletmelere de kolaylik saglanacak. Bu durumdaki isletmeler, destekten istifade edebilecek.

GIRISIMCILIK KREDISI

Daha önce KOSGEB’den girisimcilik kredisi alanlar, ana veya yan faaliyet kodlari hedef sektörler arasinda bulunanlar da destek kapsaminda olacak. Yani mali kayitlardaki sektör kodlarinin herhangi biri programin hedef kitlesine uyan ve bu sektörlerin en az birinde faaliyet gösteren isletmelerin basvurusu kabul edilecek.

YENIDEN YAPILANDIRMA

Kamu alacaklarinin yeniden yapilandirilmasi kapsaminda vergi veya SGK borcu olan isletmeler, basvuru sirasinda borçlarini erteleyeceklerine veya taksitlendireceklerine iliskin beyanda bulunurlarsa programa basvuru yapabilecek. KOSGEB, destek ödemesi öncesinde borcunu kapatan, erteleyen veya taksitlendiren isletmelere bakarak destek ödemesi yapabilecek.

BASVURU

E-DEVLET’TEN: Basvuru ve uygunluk kriterlerini karsilayan mikro ve küçük isletmeler, e-Devlet üzerinden online basvuru yapabilecek.

GERI ÖDEME SÜRECI:

Destegin geri ödeme süreci, 2024’te baslayacak ve 2025’in sonuna kadar devam edecek. Geri ödeme, 4’er aylik 6 esit taksitte yapilacak.