KOSGEB MKİ BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

MKI hizli destek programi kapsaminda uygulanacak faizsiz ve teminatsiz geri ödemeli destek:

 

Imalat, bilgisayar programlama, bilimsel Ar-Ge sektörleri ile Covid-19 salgininin nispeten daha fazla etkiledigi bazi hizmet ve ticaret sektörlerindeki MKI’lere:

 

- 1981 ve sonrasi dogumlu, son 3 yilda 180 günden fazla çalismamis üniversite veya mesleki ya da teknik lise mezunu en az bir yeni personelin “12 ay boyunca istihdam edilmesi taahhüdü”,

 

- “Basvuru dönemi ilanindan önceki 12 aylik ortalama istihdamin korunmasi” sarti ile;

 

yeni istihdam edilecek personel basina 100 Bin TL geri ödemeli destek verilecektir. Isletme sahibi kadin ise veya ise alinan personel kadin ise, destek personel basina 10 Bin TL artirimli olarak uygulanacaktir. Basvuru dönemi ilan tarihinden önceki ayda isletmede çalismiyor olan personel “yeni” kabul edilecektir.  Mikro isletmeler en fazla 2 personel, küçük isletmeler en fazla 5 personel için destek alabilecektir. 

 

Destek basvuru sartlari ve destek türü:

 

Ölçek kriteri:  Mikro ve küçük ölçekli isletmeler (MKI’ler) basvurabilecektir.

 

Sektör kriteri: NACE Rev 2 faaliyet kodlari arasinda; Program Kapsamindaki Sektörler Tablosundaki kodlardan biri olan MKI’ler basvurabilecektir.

 

2019 yilinda asgari gelir hacmine ulasmis olma kriteri: Covid-19 salginindan önce de aktif oldugu kabul edilen MKI'ler basvuru yapabilecektir. Gelir Idaresi Baskanligi mali kayitlarina göre 2019 yilinda asgari 75.000 TL net satis hasilati elde edilmis olmasi, salgindan önce aktif isletme olmanin kaniti sayilacaktir. Bu kriter 2017 ve sonrasinda kurulan ve Ikinci Bilesene basvuran yenilikçi genç isletmelerde aranmayacaktir.

 

Destek kapsaminda yeni istihdam edilebilecek personelde aranan sartlar:

 

- Üniversite (2 yillik ve üstü) ya da mesleki ve/veya teknik lise mezunu olmalidir.

- Basvuru döneminin ilan edildigi (2021 Aralik) aydan önceki ayda MKI’de çalismiyor olmalidir.

- Basvuru döneminin ilan edildigi aydan itibaren son 3 yil içinde toplam SGK 4A’li prim günü sayisi 180’den fazla olmamalidir.

- 1981 ve sonrasi dogumlu olmalidir.

- Yabanci uyruklu personel istihdam edilemez.

 

 

Destek basvurusu:

 

Basvuru kriterlerini karsilayan mikro ve küçük isletmeler www.kosgeb.gov.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsünden “Mikro ve Küçük Isletmelere Hizli Destek Programi Basvurusu” alt menüsünü seçerek online basvuru yapabilecektir. ILGILI PERSONELIN ISTIHDAMINI SAGLAMADAN DA ÖN BASVURU YAPABILIRSINIZ.

 

Detayli Bilgi:  0 (312) 595 25 54 - sakarya@kosgeb.gov.tr

https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/destekdetay/7786/mikro-ve-kucuk-isletmelere-hizli-destek-programi