Genel Başkanımız Sayın Nail SANLI’nın Maliye Bakanı Sayın Naci AĞBAL ile KDV Beyannamesindeki değişiklik hakkında

Genel Baskanimiz Sayin Nail SANLI’nin Maliye Bakani Sayin Naci AGBAL ile KDV Beyannamesindeki degisiklik hakkinda yaptigi görüsmeye iliskin      

TÜRMOB bilgilendirme metni:

 

TÜRMOB Genel Baskani Nail Sanli, Maliye Bakani Naci Agbal'i makaminda ziyaret etti.

 

15 Temmuz gecesi yasanilan darbe girisimiyle ilgili camianin görüslerini ve tepkisini aktaran Sanli, ülke ve millet olarak demokrasi, özgürlükten ve parlamenter sistemden vazgeçmesinin asla mümkün olmadigini dile getirdi. Sanli, TÜRMOB olarak her zaman demokrasiden yana olduklarinin altini çizerek, "Milli iradenin yine ve ancak millet tarafindan degistirilmesi disinda bir müdahaleyi asla kabul etmiyor ve tanimiyoruz. Bu hain darbe girisimine karsi mücadele eden tüm kesimlere sükranlarimizi sunuyoruz” dedi. Milletimize geçmis olsun diyen Sanli, ayrica sehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralilara acil sifa dileklerini de iletti.

 

Sanli, ayrica Bakan Agbal'a mesleki konularla ilgili talep ve görüslerini aktardi. Sanli, KDV beyannamelerinde istenilen ek bilgilerle ilgili camianin yasadigi sikintilar hakkinda bilgi vererek, KDV beyannamelerinde yapilan degisiklikle hangi amaçla istendigi anlasilmayan ve çogu mükerrer bilgi olan, meslek mensuplarinin is yükünü arttiran bu uygulamanin kaldirilmasini talep etti.

 

Sanli, “Ancak, Gelir Idaresi Baskanligi’nda mevcut olmayan bazi bilgilerin istenmesi hala zorunlu görülüyorsa, GIB’de mevcut olan ve kolaylikla elde edilebilecek olanlarina iliskin mükerrer bilgi istenmesinin önüne geçilecek bir çalismanin yapilmasi, meslek mensuplarimizin 1 Temmuz 2016 tarihinden itibaren Türkiye’de bir ay içerisinde düzenlenen milyonlarca belgeyi tek tek el ile saymalari uygulamasina baslanilmadan önce yukarida belirtilen ilgili düzenlemelerin yapilmasi, e-defter uygulamalari da dahil olmak üzere muhasebe programlarinda buna iliskin teknik alt yapinin saglanmasi ve GIB’in yapilmasi zorunlu bu yasal ve teknik gerekli çalismalar tamamlandiktan sonra mali yil basina gelecek sekilde ilk uygulamanin baslatilmasi yerinde olacaktir” ifadelerini kullandi.

 

Maliye Bakani Agbal, amaçlarinin meslek mensuplarina ek is yükü getirmek olmadigini belirterek, “Amacimiz milli gelir açisindan vergi gelirlerini arttirmak. Ayrica faaliyette olan firmalarin risk analizlerini yapabilmek için bu bilgi ve belgelere ihtiyacimiz var” dedi.

 

Bakan Agbal, meslek mensuplarina ek is yükü yaratmadan konunun yeniden degerlendirilecegini ve çözüme kavusturulacagini belirtti.