Gelir İdaresi Başkanlığı Uygulama ve Veri Yönetimi Daire Başkan Vekili Sayın Hüseyin AZİLİ ve beraberindeki heyet Odamıza Ziyarette Bulundu

MESLEKI TALEPLERIMIZ


Mali Müsavirlik Hizmetlerinde % 18 olan KDV orani düsürülmelidir. Ayrica Serbest Meslek faaliyetlerinde KDV’nin, Gelir vergisinde oldugu gibi tahsilat esasina göre düzenlenmesi saglanmalidir. 


7104 sayili Kanunun 23. Maddesi ile 3568 Sayili Meslek Yasamiza 8/A maddesi eklenmistir. Bu maddeye göre Meslek Mensuplarina beyannamelerini imzaladiklari dönem ve mükelleflerle sinirli olmak kaydiyla Rapor düzenleme yetkisi verilmistir. Bu Kanunun ikincil düzenlemelerinin yapilarak Rapor düzenleme yetkisi aktif hale getirilmelidir.


Mali Müsavirlere Arabuluculuk yetkisi verilmelidir. Özellikle Ticari davalardaki Belge ve Kayit incelemeleri ve Is Akdinin feshi gibi Isçi-Isveren uyusmazliklarindaki nitelikli hesaplamalarin yapilmasinda, Meslek Mensuplarinin uzmanlik alanlarina giren konularda Arabuluculuk yapmasi Uyusmazlik süreçlerini hizlandiracaktir.


SMMM Asgari Ücret tarifesi TÜRMOB tarafindan yayinlanmalidir.

Mali Müsavirler Kosgeb, Sanayi Bakanligi gibi Devlet destek ve tesviklerinden yararlandirilmalidir.


Beyanname imzalatma zorunlulugun kapsami genisletilmelidir.

5604 Sayili Kanun ile Ihdas edilen Mali Tatil uygulamasina iliskin süreler güncellenmelidir.


Mali Müsavirlere yesil pasaport verilmelidir.

Ba-Bs formu kaldirilmalidir. Elektronik belge uygulamalarinin mükellef ve kapsaminin genisletilmesi dolayisiyla elektronik belgeler bu formlara dahil edilmemektedir. Elektronik belge kullaniminin yayginlasmasindan dolayi bu formlar bos olarak verilmekte ve islevini yitirmistir.


Tüm Kamu Kurumlari tebligatlarini elektronik ortama tasimakta ve her Kamu Kurumu kendi elektronik tebligat sistemini kurmaktadir. Tüm Kamu Kurumlarinin olusturulacak ortak bir elektronik tebligat sisteminin (etebligat.gov.tr) kullanilmasi saglanmalidir.