E-BİRLİK SİSTEMİ SÖZLEŞME GİRİŞLERİ HAKKINDA

SAYIN MESLEK MENSUBUMUZ

E-BIRLIK SISTEMI SÖZLESME GIRISLERI HAKKINDA AÇIKLAMA;

3568 sayili Yasa’nin 33/1-(f) maddesinde uyulmasi zorunlu mecburi meslek kararlari belirlemek TÜRMOB Genel Kurulunun görevleri arasinda düzenlenmistir. Bu maddeye istinaden Birlik Genel Kurulu tarafindan “Haksiz Rekabetle Mücadele Yaziliminin Meslek Mensuplarinca Kullanilmasi Hakkinda Mecburi Meslek Karari” alinmis, bu karar 13/12/2013 tarihli ve 28850 sayili Resmi Gazete’ de yayimlanmis ve 01/01/2015 tarihinde yürürlüge girmistir. Anilan Mecburi Meslek Kararinin 7. maddesinde, meslek mensuplarinin bagli olduklari Odalardan sifre alarak yazilimi kullanmalarinin zorunlu oldugu, 8. maddesinde, meslek mensuplarinin düzenledikleri sözlesmeleri tam ve eksiksiz olarak yazilima girmek ve bu suretle Odalara bildirmek zorunda olduklari, 9. maddesinde ise bu zorunluluklara uymayanlar hakkinda gerekli disiplin cezalarinin uygulanacagi hükme baglanmistir.

E-Birlik üzerinden giris yapmayan ve imzalandi onayini vermeyen üyelerimize mevzuat geregi yazili teblig gönderilmis olup, 15 gün içinde islemlerinizi tamamlamanizi rica ederiz.

Türmob’un yazisi için TIKLAYINIZ