7143 Sayılı Yasa Kapsamında Oda Aidat Borçlarının Yapılandırılması için Son Başvuru Tarihi 31 Temmuz 2018 !

 

 

7143 Sayili Yasa Kapsaminda Oda Aidat Borçlarinin Yapilandirilmasi

 

18 Mayis 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayimlanan 7143 Sayili ''VERGI VE DIGER BAZI ALACAKLARIN YENIDEN YAPILANDIRILMASI ILE BAZI KANUNLARDA DEGISIKLIK YAPILMASINA ILISKIN KANUN'' 10. maddesinin 11 bendi : 

 

“ 31/3/2018 tarihi (bu tarih dâhil) itibariyla ödenmesi gerektigi hâlde bu Kanunun yayimi tarihine kadar ödenmemis olan; 1/6/1989 tarihli ve 3568 sayili Serbest Muhasebeci Mali Müsavirlik ve Yeminli Mali Müsavirlik Kanunu hükümlerine göre meslek mensuplarinin üyesi olduklari odalara olan aidat borçlari ile odalarin Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müsavirler ve Yeminli Mali Müsavirler Odalari Birligine olan birlik payi borçlarinin asillarinin ödenmemis kisminin birinci taksiti bu Kanunun yayimi tarihini takip eden ikinci ayin sonuna kadar, kalani aylik dönemler hâlinde ve azami toplam alti esit taksitte ödenmesi hâlinde, bu alacaklara uygulanan faiz, gecikme faizi, gecikme zammi gibi fer’i alacaklarin tahsilinden vazgeçilir. Bu fikra hükmünden yararlanilabilmesi için bu Kanunun yayimi tarihini izleyen ikinci ayin sonuna kadar alacakli birime basvurulmasi sarttir. 

 Fikrada öngörülen süre ve sekilde kismen veya tamamen ödenmemesi hâlinde, ödenmemis alacak asillari ile bunlara iliskin faiz, gecikme faizi, gecikme zammi gibi fer’i alacaklar ilgili mevzuat hükümlerine göre tahsil edilir. Bu fikra hükmünden yararlanmak isteyen borçlularin fikrada belirtilen sartlari yerine getirmelerinin yani sira dava açmamalari, açilmis davalardan vazgeçmeleri ve kanun yollarina basvurmamalari sarttir. Bu Kanunun yayimi tarihinden önce dava konusu edilmis ve/veya mahkemece hükme baglanmis ve kesinlesmis olanlar dâhil olmak üzere icra takibi baslatilmis alacaklar için, borçlunun bu fikra hükümlerinden yararlanmak üzere basvuruda bulunmasi hâlinde davalar ve/veya icra takipleri sonlandirilir. Bu takdirde, borçlularin mahkeme ve icra masraflari ile vekâlet ücretini ilk taksit tutari ile birlikte ödemeleri sarttir. Bu Kanunun yayimi tarihi itibariyla üyelerin odalara, odalarin da Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müsavirler ve Yeminli Mali Müsavirler Odalari Birligine kismen veya tamamen ödemis oldugu aidat asillarina isabet eden ve ödenmemis olan faiz, gecikme faizi, gecikme zammi gibi fer'i alacaklarin tahsilinden vazgeçilir.''

 

Bu madde kapsaminda , 31 Temmuz 2018 tarihine kadar asagida yer alan yapilandirma formunu doldurarak basvuruda bulunulmasi ve ana para borcununun  6 esit taksitte ödenmesi halinde gecikme faizleri silinecektir. 

 

Son basvuru ve 1. taksit ödeme tarihi 31 Temmuz 2018'dir  

 

YAPILANDIRMA BASVURU BELGESI