6 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete’de Yayımlandı

 21.5.2016 tarihli ve 29718 sayili Resmi Gazete’de yayimlanan 6 Seri No.lu Katma Deger Vergisi Genel Uygulama Tebliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Tebligde Katma Deger Vergisi Genel Uygulama Tebliginde yapilan degisiklikler ile;

-Uluslararasi sirketlerin karsilastiklari ve ithalat matrahinda ithalat isleminden sonra meydana gelen azalmalara bagli olarak yasanan indirim KDV sorunu çözüme kavusturulmaktadir. Yapilan düzenleme ile mükellefler tarafindan Hazineye intikal etmis olan verginin indirim hesaplarina alinmasina izin verilmek suretiyle hem mükellefler nezdinde gereksiz tarhiyatlar önlenmekte, hem de fazla ödenen verginin iadesi, indirim yoluyla gerçeklestirilmektedir. 

-Uluslararasi kuruluslar ile bu kuruluslara bagli program, fon, temsilcilik ve özel ihtisas kuruluslarina yapilan teslim ve hizmetlerde istisnaya iliskin usul ve esaslar belirlenmistir. Ayrica, uluslararasi kuruluslarin yönetici kadrolarinda yer alan mensuplarinin ödemis olduklari KDV’nin nasil iade edilecegine iliskin açiklamalara yer verilmistir.  

-Mücbir sebepten yararlanan ve vergi ödevleri ertelenen mükelleflerin kismi tevkifat kapsamindaki alimlarinda tevkifat yapmamalari gerektigi açikça ifade edilerek tevkifatli islemlerden kaynaklanan KDV iadelerinde yasanan sorunlar giderilmektedir. 

-Orman ürünlerini Orman Genel Müdürlügüne bagli isletme müdürlüklerinden alanlar tarafindan tesliminde de tevkifat uygulamasi kaldirilmaktadir. 

-KDV Genel Uygulama Tebliginin daha açik ve anlasilir olmasini teminen Tebligde yer alan ve yanlis anlasilmalara neden olan bazi ifadeler degistirilmektedir.

Söz konusu Teblige ulasmak için tiklayiniz.

Açiklayici bilgi notuna ulasmak için tiklayiniz.