2020/1.DÖNEM KONKORDATO KOMİSERLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ BAŞVURULARI

     

04-05 Nisan ve 11-12 Nisan 2020 tarihleri arasinda yapilacaktir.

 

“Konkordato Komiserligi Temel Egitimi” verebilmek üzere T.C. Adalet Bakanligi Hukuk Isleri Genel Müdürlügü Bilirkisilik Daire Baskanligi tarafindan, Birligimize verilen izin çerçevesinde, Ankara, Antalya, Diyarbakir, Istanbul, Izmir, Mersin, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Van illerinde yapilacak olan “Konkordato Komiserligi Temel Egitimi” için 2020/1. dönem basvuru takvimi belirlenmistir.

2020/1. dönem egitim basvurulari, 23 Mart 2020 tarihine kadar yapilabilecektir.

Basvuru yapmak isteyen meslek mensuplari 950,00 TL + KDV ve diger meslek erbaplari 1.140,00 TL + KDV olan egitim ücretini; http://konkordato.tesmer.org.tr adresi üzerinden yapacaklari basvuru sirasinda, kredi karti ile on-line olarak ödeyebilecekleri gibi Türkiye Is Bankasi Ankara Dikmen Subesi 4248-917065 (IBAN NO: TR70 0006 4000 0014 2480 9170 65) nolu hesabina da ödeyebileceklerdir. Ödemenin banka hesabina yapilmasi durumunda basvuru islemi ödemenin yapilmasini takiben bir is günü sonra yapilabilecektir.

 

KONKORDATO KOMISERLIGI TEMEL EGITIM PROGRAMI

Egitim Günü

4 Gün (Günde 9 Saat)

Toplam Ders Saati

36 Saat

Bir Ders Süresi

50 Dakika

 

 

1. ve 2. Gün ( Hukuk)

(Günlük 9 Saat)

  • Icra Iflas Hukukuna Iliskin Temel Ilkeler
  • Ticaret Hukukuna Iliskin Temel Bilgiler
  • Konkordato Hukuku

 

 

3. ve 4. Gün ( Muhasebe, Finans ve Isletme Yönetimi)

(Günlük 9 Saat)

  • Isletmelerde Kayit, Belge Düzeni ve Vergi Uygulamalari
  • Finansal Raporlama ve Analizi
  • Maliyet Analizi ve Yönetim Muhasebesi
  • Konkordato Projesinin Analizi, Sürdürülmesi, Denetimi ve Vergi Uygulamasi

 

Konkordato Komiserligi Temel Egitim Kitabina, http://konkordato.tesmer.org.tr baglanti adresinden yada https://bilirkisilik.adalet.gov.tr/dokumanlar/bilirkisiliksempozyumkitaplari/Konkordato-Komiserligi.pdf  baglanti adresinden erisim saglanabilir.

 

Dikkat : Basvuru yaparken Konkordato Komiserligi ve Alacaklilar Kuruluna Dair Yönetmeligin 4. Maddesindeki sartlari tasidiginizi ve en az 5 yillik mesleki kidem kazanmis oldugunuzu, verdiginiz bilgilerin dogru oldugunu beyan ve taahhüt etmeniz gerekmektedir.

 

Komiserin nitelikleri

MADDE 4 – (1) Komiserde asagidaki nitelikler aranir:

a) Türk vatandasi olmak.

b) Tam ehliyetli olmak.

c) En az dört yillik lisans egitimi veren fakültelerden veya bunlara denkligi Yüksekögretim Kurulu tarafindan kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdisindaki ögretim kurumlarindan mezun olmak ve bes yildan az olmamak üzere mesleki tecrübeye sahip bulunmak.

ç) Iflas etmemis olmak.

d) Son üç yil içinde görevin gerektirdigi özen yükümlülügüne uymadigindan dolayi komiserlik görevine son verilmemis olmak.

e) Disiplin yönünden meslekten veya memuriyetten çikarilmamis olmak, sanat icrasindan veya mesleki faaliyetten yasakli bulunmamak.

f) Kamu hizmetinden yasakli olmamak.

g) Fiilen yürütmekte oldugu mesleginin ilgili mevzuatinda, komiserligi yürütmesine engel bir hüküm bulunmamak.

g) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayili Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmis olsa bile; kasten islenen bir suçtan dolayi bir yildan fazla süreyle hapis cezasina ya da affa ugramis olsa bile devletin güvenligine karsi suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin isleyisine karsi suçlar ile zimmet, irtikâp, rüsvet, hirsizlik, dolandiricilik, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karistirma, edimin ifasina fesat karistirma, suçtan kaynaklanan malvarligi degerlerini aklama veya kaçakçilik, gerçege aykiri bilirkisilik veya tercümanlik yapma, yalan taniklik ve yalan yere yemin suçlarindan mahkûm olmamak.

h) Terör örgütleriyle iltisakli veya irtibatli olmamak.

i) Bu Yönetmeligin 13 üncü maddesi hükmü sakli kalmak kaydiyla komiserlik egitimini tamamlamis olmak.

 

TÜRMOB KonkordatoTemel Egitimi Basvusu için tiklayiniz.