1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren Yeni Türk Ticaret Kanunun 64. Maddesinde Yevmiye Defterinin ve A.Ş. Yönetim Kurulu Karar Defterinin kapanış tasdiki

Degerli Üyemiz,  

1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüge giren Yeni Türk Ticaret Kanunun 64. Maddesinde Yevmiye Defterinin ve A.S. Yönetim Kurulu Karar Defterinin kapanis tasdiki,   hesap döneminin üçüncü ayinin (Normal hesap dönemlerinde 31/Mart) sonuna kadar yapilacagi belirtilmistir.
Basta TÜRMOB olmak üzere ve diger Odalarin girisimi ile yevmiye defterinin kapanis tasdikinin Haziran ayinin sonuna kadar yapilmasi konusunda girisimlerde bulunulmus ve Kanunda degisiklik yapilmasi konusunda mutabakat saglanmistir.
TBMM kabul edilen Yasa ile yevmiye defterlerinin kapanis onayi;  hesap döneminin ALTINCI ayinin (Normal hesap dönemlerinde 30/HAZIRAN ) sonuna kadar yapilacagi seklinde degistirilmistir.

Türk Ticaret Kanununun 64 üncü maddesinde yapilan degisiklikle Yevmiye defterinin üçüncü aya (MART) kadar olan kapanis onay tarihi altinci aya (HAZIRAN) uzatilmistir. Bu yil yapilacak defter kapanislarinda da bu hükmün uygulanabilmesi için 01/01/2013 geçerli olmak üzere yayimi tarihinde yürürlüge girecektir.
Bu hükme göre, 2012 YILI YEVMIYE DEFTERININ Kapanis onayi 30/HAZIRAN/2013 tarihine kadar yaptirilacaktir.
2012 yilina iliskin A.S. Yönetim Kurulu Karar defterinin kapanis onayi ise bu yil için  Mart/2013 ayinin sonuna kadardir.
Diger taraftan A.S Yönetim Kurulu Karar defterlerinin kapanis tasdiki bundan böyle, hesap döneminin birinci ayinin (Normal hesap dönemlerinde 31/Ocak) sonuna kadar yapilacagi seklinde degistirilmistir.
2013 yilina iliskin A.S. Yönetim Kurulu karar defterinin kapanis onayi 31/Ocak/2014 olacaktir.
Çalismalarinizda basarilar dilerim.

Saygilarimla,

Selattin  Çakirsoy

Oda Baskani