MÜKELLEF BİLGİLERİ BİLDİRİM FORMU ” ELEKTRONİK ORTAMDA 02/HAZİRAN/2014 TARİHİNE KADAR VERİLECEKTİR.

SAYIN Üyemiz, 02.05.2014

Bilindigi üzere 20/01/2012 tarihinde yayimlanan VUK 413 seri numarali Genel tebligine göre Mükelleflere ait verilerde meydana gelen degisikliklerin Bakanlikça güncel olarak takip edilmesi, söz konusu verilerin güncellenmesi, eksikliklerin giderilmesi, dogruluklarinin teyidi amaciyla verilmesi zorunlulugu getirilmistir. Elektronik ortam disinda gönderilen bildirimler verilmemis sayilacaktir.

Bildirim verme zorunlulugu getirilen mükellefler tarafindan, https://intvd.gib.gov.tr/internetvd adresinde bulunan bildirim ekranlarindaki alanlari, yine bu adreste belirtilen KILAVUZDAKI AÇIKLAMALARI göz önünde bulundurarak eksiksiz doldurulacaktir. (KILAVUZ YAZIMIZ EKINDEDIR)

Bildirim verme yükümlülügü getirilen mükellefler, bu bildirimlerini HER YIL 1 NISAN-31 MAYIS tarih araliginda elektronik ortamda vereceklerdir. 01 Nisan itibariyle faal olan (tasfiye islemi devam edenler dahil) mükelleflere ait Mükellef Bilgileri Bildirimi 1 Nisan - 31 Mayis tarihleri arasinda düzenlenecektir. Bildirimin elektronik ortamda verilmis sayilabilmesi için ONAYLAMA isleminin yapilmasi zorunludur. Onaylama isleminin en geç bildirimin verilmesi gereken son gün olan 31 Mayis tatile rastlamasi nedeniyle 02/HAZIRAN/2014 günü saat 24.00’e kadar tamamlanmasi gerekmektedir.

Mükellef Bilgileri Bildirimleri;

a) Kendi adina kullanici kodu, parola ve sifre almis mükelleflerce gönderiliyorsa, mükellefe iliskin bilgiler, bildirimin hem diger alanlarina hem de bildirimi düzenleyen kismina,

 

b) SM/SMMM tarafindan gönderiliyorsa, bildirimi gönderene iliskin bilgiler, bildirimi düzenleyen kismina,

 

c) 3568 sayili Kanun uyarinca yetki almis olup bagimsiz çalisan SM/SMMM veya YMM (meslek mensuplari) tarafindan gönderiliyorsa, bildirimi gönderene iliskin bilgiler, bildirim düzenleyen kismina, yazilacaktir.

 

Elektronik ortamda bildirimin onaylanmasindan, hatali verildigi anlasilan bildirim için düzeltme bildirimi verilmesi gerekmektedir. Düzeltme bildiriminin elektronik ortamda, Mükellef Bilgileri Bildiriminin verilmesi süresinden sonra verilmesi durumunda 213 sayili VUK Mük. 355.maddesinin düzeltme bildirimlerine iliskin hükümleri dikkate alinarak islem yapilacaktir. ( belirlenen sürelerin sonundan itibaren 10 gün içinde düzeltmenin verilmesi halinde özel usulsüzlük cezasi kesilmez, takip eden 15 gün içinde verilmesi halinde ise kesilmesi gereken özel usulsüzlük cezasi 1/5 oraninda uygulanir, bu süreden sonra verilmesi halinde ise kesilecek özel usulsüzlük cezasi 2014 yili için 1.200 TL’dir.)

Düzeltme isleminde ilk bildirim tamamen iptal edilmekte, ikinci defa verilen bildirim geçerli kabul edilecektir. Bu sebeple düzeltme yapilirken yeni bildirimi, daha önce bildirimde bulunulmamis gibi tüm bilgileri içerecek sekilde doldurulmasi gerekmektedir.

Bildirimin verilecegi tarihten önce bagli olduklari vergi dairesi degisen mükellefler bildirimlerini, halen bagli olduklari vergi dairesinin mükellefi olarak göndereceklerdir.

Bildirimi elektronik ortamda belirlenen süre içinde vermeyen veya eksik ya da yaniltici bildirimde bulunan mükellefler hakkinda VUK Mük. 355.Maddesi hükmü uyarinca özel usulsüzlük cezasi (2014 yili için 1.200 TL) kesilecektir.

Çalismalarinizda basarilar dilerim.

Saygilarimizla ..

SMMMO SAKARYA 

MÜKELLEF BILGILERI BILDIRIM FORMU