Yapılandırmada Süre Uzatımı Olmayacak Başvuru İçin Son Gün 30 Haziran 2017

Kamu borçlarini yeniden yapilandirmak suretiyle taksitler halinde ödeme imkani sunan 7020 sayili Kanundan yararlanmak için basvurularin en geç 30 Haziran 2017 Cuma günü aksamina kadar yapilmasi gerekmektedir.

7020 sayili Kanunda basvuru süresini uzatmaya iliskin herhangi bir yetki bulunmadigindan,  söz konusu basvuru süresinin uzatilmasi mümkün degildir.

Dolayisiyla, 7020 sayili Kanunun getirmis oldugu imkanlardan yararlanmak isteyen borçlularin 30 Haziran 2017 tarihi aksamina kadar basvurularini yapmalari önem arz etmektedir.

Yapilandirma Kanunundan yararlanmak için basvurularin;

1)   Vergi dairesine giderek (sahsen veya vekilleri araciligiyla),

2)   Posta yoluyla (Taahhütlü veya APS ile yapilan müracaatlarda postaya verildigi; adi postalarda ise vergi dairesine postanin geldigi, tarih basvuru tarihi olarak dikkate alinacaktir.),

3)   Internet üzerinden (www.gib.gov.tr),

yapilmasi mümkün bulunmaktadir.

Ayrica, www.gib.gov.tr adresi üzerinden borç sorgulamasi yapilabilmektedir.

Kanundan yararlanma basvuru süresinin bitimine kalan 7 günün içerisinde, hafta sonu ve Ramazan Bayrami tatilleri yer almaktadir. Ancak borçlular bu tatil süresince (24-27 Haziran 2017)  basvurularini Gelir Idaresi Baskanliginin internet sitesi (www.gib.gov.tr) üzerinden 24 saat yapabileceklerdir.

Basvurularda yasanabilecek muhtemel yogunluklarda göz önünde bulundurularak basvurularin son güne birakilmamasini önemle hatirlatiriz.