SMMM ODASI BASIN AÇIKLAMASI

-SAKARYA SMMM ODASI BASIN AÇIKLAMASI-

"Sakarya SMMM Odası Başkanı Erdinç ATALAY konuşmasında,

Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın orantısız artan iş yükü ve sistemsel sıkıntılar nedeniyle yaşadığımız zorlukları dile getirmek için toplanmış bulunmaktayız.

Mali Müşavirlerin sırtındaki yük artık dayanılmaz boyutlara ulaşmıştır. Meslek mensupları aracılığıyla alınan beyan ve bildirimlerin sayısı her geçen gün artmakta, bu beyan ve bildirimlerin içerikleri kolaylaşacağına aksine zorlaşmaktadır.

İnsani şartlarda yaşamak biz mali müşavirlerin de anayasal hakkıdır.

Hazine ve Maliye Bakanlığından her ay beyan sürelerinin uzatılmasını değil, günümüzde yapay zekâ teknolojisinin kullanıldığı bir çağda, elektronik uygulamalar aracılığıyla toplanan verilerin etkin bir şekilde sınıflandırılmasını ve yasal olarak veri talep eden kamu kurumlarıyla paylaşılmasını talep ediyoruz.

Bu kadar iş yükü, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Asgari Ücret Tarifesi ile ciddi şekilde çelişki sergilemektedir.

Bizler, devletimiz için her türlü fedakarlığı yapan tıpkı pandemi döneminde olduğu gibi ekonominin çarklarının dönmesi için sağlımızı tehlikeye atarak üzerimize düşen görevleri yüksek sorumluluk bilinci ile yerine getiren bir meslek grubuyuz.

Devlet bizim devletimizdir. Tabi ki kriz dönemlerinde herkesin elini taşın altına koyması ve var gücü ile çalışması gereklidir. 

Ancak, hiçbir kamu gücünün de bir meslek grubuna bu kadar yüklenmeye, insanların psikolojilerini bozmaya hakkı yoktur.

Biz mali müşavirler ülkemizin kalkınması aydınlık yarınlara kavuşması için yılmadan usanmadan çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyor, ailemiz ve sevdiklerimize daha fazla zaman ayıracağımız sağlıklı günler diliyorum.” dedi.

Katılım sağlayan tüm meslektaşlarımıza teşekür ediyor, çalışma hayatlarında kolaylıklar diliyoruz.