Elektronik Tebligat Adresinizi Aldınız mı?

Elektronik Tebligat Adresinizi Aldiniz mi? 
 
 
Maliye Bakanligi 27/08/2015 tarih ve 29458 Sayili Resmi Gazete'de yayimladigi 456 Seri Numarali Vergi Usul Kanunu Genel Tebligi ile; 
 
 
Vergi Dairelerince düzenlenen ve muhataplarina 213 sayili Vuk hükümlerine göre tebligi gereken elektronik imzali evrak; 
 
a) Kurumlar vergisi mükelleflerine, 
b) Ticari, zirai ve mesleki kazanç yönünden gelir vergisi mükellefiyeti bulunanlara ( Kazançlari basit usulde tespit edilenlerle, gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçiler hariç ) 
c) Istege bagli olarak kendilerine elektronik tebligat yapilmasini talep edenlere, 
01.01.2016 tarihinden itibaren elektronik tebligat sistemi kullanilmak suretiyle muhatabin elektronik tebligat adresine teblig edilebilecektir.
 
 
Elektronik Tebligat hükümlerine tabi olan Mükelleflerin Bagli bulunduklari vergi dairelerine 31.12.2015 tarihine kadar Tebligin Ekinde yer alan Dilekçe Örnekleri ile Müracaat ederek Internet Vergi Dairesi Kullanici Kodu, parola ve sifrelerini almalari gerekmektedir. 
 
 
Elektronik Tebligat hükümlerine uymayan Mükelleflere cezai müeyyide uygulanir. Bu ceza 2015 yili için,  birinci sinif tüccarlar  (kurumlar vergisi mükellefleri dahil) ile serbest meslek erbabi için 1.300 TL, ikinci sinif tüccarlar ile defter tutan çiftçiler için 660 TL olarak uygulaniyor.
 
 
Mükelleflerin ileride cezali duruma düsmemesi için bagli olduklari Vergi Dairesine Müracaat ederek gerekli islemleri bir an önce yapmalari gerektigini belirtir,
 
 
Çalismalarinizda kolayliklar dilerim.
 
Saygilarimla 
 
 
Selattin Çakirsoy 
Oda Baskani